Лечебен сън: Как да се отпуснете и подмладите за една нощ?

1982
Лечебен сън: Как да се отпуснете и подмладите за една нощ?
Снимка: iStock

Правилната почивка е неразделна част от живота на всеки човек. Най-ефективният начин да се възстановите след тежък ден е да спите достатъчно. Експерти казаха как може съня ви да стане възможно най-продуктивен.

Внимавайте не за продължителността, а за качеството на съня

Първото нещо, което следят хората, е продължителността на съня, но това е грешен подход. На първо място, трябва да погледнете как спите, в каква среда. Стаята ви трябва да е удобна. Това място може да се счита за свещено, сакрално.

Необходимо е проветрябване на спалнята преди сън. Не трябва да има нищо излишно, досадно. По-добре е да изключите светлината и да минимизирате всички външни звуци. Сънят трябва да е спокоен, приятен. В този случай продължителността му може да се намали от 9-10 часа на 6. Важно е как релаксирате, а не колко.

Ако не можете да спите през нощта толкова, колкото ви е необходимо, можете да спите един до два часа през деня. Твърде дългият сън няма да ви помогне. Напротив, може да бъде разрушително за вашата енергия и здраве.

Депресия и нарушен сън: Каква е връзката?

Упоритост и дисциплина

Ако спите добре и пълноценно само една нощ, това практически няма да ви помогне. За да бъде резултатът осезаем и мощен, е необходимо режимът да се спазва дълго време.

В рамките на една седмица ще се почувствте много по-добре. Много хора отбелязват положителни и много осезаеми промени в благосъстоянието и ефективността на почивката след 3-4 дни. Когато тялото ви се научи да „изключва“ и „включва“ едновременно, ще му бъде много по-лесно, така че вашата производителност и стандарт на живот ще се повишат.

През нощта абсолютно всяка умора ще изчезне, независимо какво правите. Можете да работите физически, да ходите, да работите интелектуално, да общувате с хора - за една нощ бързата ви памет ще се изчисти и мускулите ще са в кондиция. Всичките чакри ще се отворят, така че на сутринта можете да почувствате мощен прилив на физическа и емоционална сила, мотивация и ентусиазъм.

Биполярно разстройство и проблемите със съня

Пригответе се за сутринта

Преди да си легнете, опитайте се винаги да сте сигурни, че не мислите за бизнеса или не се тревожите какво ще стане утре. Планирайте всичко, което можете, когато си лягате. Това ще ви направи по-спокойни и ще ви помогне да спрете да мислите за проблеми.

Помага да се подготвите психически за следващия ден и да направите съня по-спокоен. Проблемът на сутринта и на целия ден е в погрешното му начало. Бягаме, тревожим се, нервничим. Пригответе дрехите, работната чанта, обяда и всичко останало вечерта, а не сутринта. Разтоварете това магическо време, когато станете с нова сила. Увереността, че сутринта ще бъде приятна, ще ви направи по-ведри и позитивни. Сънят ще бъде по-качествен, защото ще знаете предварително, че на сутринта няма да тичате насам-натам, нервни и негативни, а ще бъдете спокойни. Оставете време за приятни дейности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com