Лечебни свойства на градинския чай

10558
Лечебни свойства на градинския чай
Снимка: Kurt Stüber / CC BY-SA 3.0

Съществуват около 900 вида градински чай. Само няколко от тях имат полезни свойства, включително: лечебният градински чай, салвия, испанска градински чай и етиопски градински чай.

Какви са лечебните свойства на градинския чай

Използвайте зелени подправки и ще се радвате на тези ползи

Лукът, чесънът и солта формират основното трио на кухнята, те се използват за подправяне на почти всичко, което правим ежедневно. Но мо...

Лечебните свойства на градинския чай се обясняват с високото съдържание на полезни вещества в него - етерични масла, минерални соли, фитонциди, алкалоиди, флавоноиди, органични киселини, танини, смоли и др.

Свойства на чая от салвия

Салвията има противовъзпалително, антимикробно, кръвоспиращо, тонизиращо, стягащо, аналгетично, отхрачващо, диуретично, газогонно действие. Тя помага за подобрява работата в стомашно-чревния тракт, както и за намаляване на изпотяването.

Салвия традиционно се смятала от миналото за "женска" билка, която помага при различни гинекологични заболявания ( млечница, вулвит, вагинит). Това е в резултат на съдържащите се в растението фитохормони, сходни по действие с женското тяло с естроген. Салвия също помага за увеличаване на сексуалното желание. Известно е, че в миналото женското безплодие е било лекувано с инфузия от семената на това растение.

Още лековити свойства в градинския чай

Салвия - билката, която всеки трябва да има в градината си

Лечебният градински чай представлява билково растение, което е известно от дълго време с ценните си лечебни свойства. Кулинарните му ка...

Свойствата на градинския чай помагат и при лечението на заболявания като: тонзилит, бронхит, гингивит, стоматит, ишиас, диабет, полиартрит. Салвията е част от лекарствата за лечение на гнойни рани, язви, циреи, изгаряния, псориазис, невродермит, екзема. Може дори да облекчи пристъпите на астма.

Салвията помага за укрепване на нервната система, подобрява паметта, помага при лечение на възпалителни процеси в бъбреците, пикочните и жлъчните мехури. Използва се и при лечение на рак.

Салвия чай съдържа естествени антиоксиданти, които помагат срещу свободните радикали, които увреждат кожата и водят до стареене. Използвайки продукти на основата на градински чай (след задължителна консултация с лекар), можете да удължите младостта на целия организъм.

Салвия - противопоказания

И самият чай градински има някои противопоказания. Например, не трябва да се използва при епилепсия, остри възпаления на бъбреците и силна кашлица. Също така чаят градински трябва да се изхвърли по време на бременност и остър нефрит. Ако няма основания за противопоказание, то трябва да се използва в посочените дози (които не трябва да се надценяват) и не повече от 3 последователни месеца, в противен случай може да започне дразнене на лигавиците.

Сиропът от салвия - лек за всяка болест!

Салвията е една от най-добрите подправки, помагаща при всякакви болести и съдържа много калий, калций и натрий. Дори латинското й име ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com