Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

2359
Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома
Снимка: JessyJeab / Pixabay

Често чуваме хората да говорят за положителна и отрицателна енергия - по един или друг начин различните видове енергия ни влияят. Те са в самия човек, събития, нагласи, но също така енергията се носи от определени неща, които могат да донесат късмет или да ни заобиколят с разрушителен негативизъм.

Ето списък от седем неща, които според знаците не могат да се съхраняват в къщата.

Счупено огледало/стъкло

Много хора са чували за магическата сила на огледалата - например професионалистите в областта на магията използват огледало като портал към другия свят. Смята се също, че тази мебел може да повлияе и на хора, далеч от сферата на магията, и затова не трябва да държите счупени огледала и стъклени предмети у дома - те символизират счупени стремежи. Много хора знаят, че не трябва да се гледате и в счупено огледало. Това е древен знак, който винаги представлява провал, скръб, а за жените възможността да бъдат сами или да „загубят“ красотата си.

Вещи с негативна енергия, които трябва да изхвърлите

Часовници, които не работят

Никога не съхранявайте часовник, чиито стрелки са спрели – не трябва да имате неработещ часовник нито в дома, нито в офиса. Животът е да се движиш напред, а не да стоиш в застой, а спрял часовник може да символизира стагнация. Ако часовникът спре точно пред очите ви, това може да се счита за лош знак - не помнете часа, посочен на него, потопете го напълно във вода за една нощ, а на сутринта го изхвърлете в кошчето. Можете също така да ги разглобите и да ги извадите на отделни части. 

Безполезни или счупени предмети

Счупени съдове или всякакви други предмети, които нямат абсолютно никаква стойност, не трябва да се съхраняват в къщата - това се превръща в благоприятна среда за натрупване на отрицателна енергия. Това важи особено за счупени съдове, които според суеверието внасят конфликти в къщата, особено за влюбени и семейни двойки. В древността се е смятало, че съдовете и приборите олицетворяват семейното благополучие - младоженците чупят съдовете за късмет, но след това трябва да ги изхвърлят.

Изхвърлете тези предмети! Те черпят от енергията ви

Правни документи в нощното шкафче

Никога не дръжте в нощното си шкафче правни документи, свързани със спорни въпроси - смята се, че тези документи, които съдържат негативна енергия, свързана например с разделянето на имуществото при развод или други конфликтни аспекти, могат да имат отрицателно въздействие не само върху вашите мисли и мечти, но също и върху живота ви извън спалнята. 

Празни бутилки 

Много домакини държат празни бутилки у дома за домакински нужди. Например, можете да излеете охладен компот или студена лимонада там през лятото. Но често те просто затрупват апартамента, а балконът дори се превръща в убежище за безполезни контейнери. Празните бутилки носят бедност в къщата, но не се отнася за неща, които използвате от време на време. Между другото, можете да се разделите с тези контейнери изгодно и да ги върнете на символична, но все пак цена - по този начин положителната енергия дори се привлича в къщата, тъй като в замяна давате отрицателна и „празна“ енергия. 

Снимки с дефекти

Филмовите камери не винаги създават добри изображения, особено в ръцете на любител. Снимки с дефекти на места, където сте изобразени вие или ваши близки, могат да се съхраняват в албум, но не могат да се поставят в рамка, да се окачват на стени или да се съхраняват на видно място. Смята се, че привлича и лоша енергия, по-специално болести. 

Подаръци от неприятни хора

Човек не винаги е в състояние да различи приятел от враг, но все пак понякога може да почувства, че някой от обкръжението му е неблагоразположен към него. Това се доказва не само от така нареченото шесто чувство, но и от действията на самия човек, в които се съмняваме. Ако някой от тези герои ви даде подарък, по-добре е да се отървете от него - смята се, че дори вземането на такива подаръци трябва да се прави с повишено внимание, тъй като заедно с тях можете да приемете и негативността, която подарителят „постави“ в него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com