Лоши навици, които лишават косата ни от красота и сила през зимата

1454
Лоши навици, които лишават косата ни от красота и сила през зимата
Снимка: iStock

Косата има огромна сила, която може да пази от негативност, така че трябва да се грижите за нея постоянно. Какво не можете да правите с къдриците през зимата, ще кажат експерти в областта на биоенергията.

От незапомнени времена косата се счита не само за украшение, но и за лична защита от много неприятности и проблеми. Нашите предци знаеха много за грижата, използваха естествени отвари, за да поддържат къдриците здрави и красиви. Експертите препоръчват да научите за лошите навици, които ще навредят на косата ви и ще я лишат от естествената й красота.

1. В студения сезон не можете да излизате с мокра коса. Ниските температури и пронизващият вятър „износват“ кичурите, кръвообращението се нарушава и къдриците стават не само слаби, но и чупливи, а също и склонни към падане. През зимата е необходима прическа за глава и трябва да я изберете правилно: сатенените ластици нараняват къдриците по-малко, а допълнителните процедури за грижа ще ги поддържат здрави.

Най-добрите съвети за здрава и красива коса

2. В студения сезон косата се нуждае от допълнително подхранване и защита. Наред с професионалните продукти можете и трябва да използвате билкови отвари и природни маски. Те ще подхранят скалпа, нежно ще обгърнат косата по цялата дължина и ще осигурят надеждна защита.

3. Косата е подложена на стрес и ако я изсушите веднага след измиване, нейната структура ще се влоши много бързо. Първо, къдриците се попиват с мека кърпа, за да се отстрани излишната влага, след което се изчаква малко. След 15 минути можете да вземете сешоар, но прегряването също е опасно.

Ако искате здрава и гъста коса, яжте тези храни

4. През зимата косата се нуждае от подхранване и защита, така че не пренебрегвайте натуралните масла. Те включват обгръщащи съставки, които могат да предпазят къдриците от агресивните ефекти на външната среда. Основното е да не използвате прекомерно козметика и да не злоупотребявате с подхранващи маски. Те трябва да се правят не повече от няколко пъти седмично.

5. Разресването на косата е друга важна стъпка към тяхната красота. Твърдите гребени могат значително да увредят не само къдриците, но и скалпа, а също и да причинят алергични реакции. Къдриците не се разресват веднага след измиване и не се опитвайте да "разплитате" заплетените косми. За разресване е най-добре да изберете четки с меки и гъвкави зъби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога разликата в годините във връзката започва много да тежи?

Може ли да имаме успешна връзка с нарцисист?

8 тайни правила за щастлив брак

20 фрази на партньора ви, който подсказват липса на любов

5 нагласи от детството, които пречат на една жена да изгради здрава връзка в настоящето

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Как добрата визия ви помага да постигнете успех в живота?

5 важни стъпки за излизане от токсична връзка без разбита психика

Половин чаша от това и подът ще остане чист 1 седмица

Лош дъх - как да го предотвратите и да се отървете от него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com