Любимото цвете издава характера ни

6641
Любимото цвете издава характера ни
Снимка: iStock/Guliver

Цветница несъмнено е сред любимите ни пролетни празници. Той се отбелязва една седмица преди Великден, в неделята след Лазаровден. Неслучайно наричаме Цветница празник на цветята. Много хора носят имена на различни растения и точно тогава празнуват имен ден. От срамежливата горска теменужка до царствената роза и приказната орхидея, цветята носят своето послание и стремеж за съвършенство, за един по-красив и по-добър свят. Ето защо днес ще ви разкрием какво казва за характера ви вашето любимо цвете.

Малки пролетни цветя

Цветница и Великден ще бъде отбелязан с Фестивал на изкуствата

Фестивалът на изкуствата и занаятите обявява своето издание, посветено на Цветница и Великден, съчетавайки в едно красотата и традициит...

Ако сърцето ви трепва при вида на малко пролетно цветенце – кокиче, минзухарче, теменужка, вие сте стеснителен и затворен в себе си човек. С вас се живее лесно, защото не обичате да спорите и избягвате конфликтите. Любителите на нежните пролетни цветя са склонни да правят стотици компромиси, за да не нарушават комфорта на своите близки.

Божури

Вие сте чувствителни и спокойни хора. Обичате семейния уют и грижите за другите. Това, че имате мек нрав обаче, съвсем не означава, че няма да се защитите както подобава, когато се налага. Чувствителността ви бързо се превръща в броня, която да ви пази от неприятели.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Цветята и мястото им в българските традиции

Цветята заемат изключително важно място в нашата традиция. Това заяви доц. д-р Вихра Баева от Института по етнология и фолклористика п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com