Любопитен подарък за празника на влюбените

32861
Любопитен подарък за празника на влюбените

Дамите сме свикнали да получаваме секси бельо за Свети Валентин. Хърватските мъже пък се радват на този хит-подарък за 14 февруари, съобщава БГНЕС.

Плетивото, предназначението на което не е много ясно (по принцип високата температура в тази област не е за препоръчване), носи звучното и силно описателно наименование накурняк (nakurnjak).

Ако не сте го измислили – Св. Валентин може да изкарате и така

Св. Валентин наближава и ако традиционните сърца, цветя и ресторанти са ви омръзнали, може да заложите на технологията, за да разчупите...

Преди около сто години накурнякът е бил задължителна част от облеклото на населението от горните райони на Хърватия. Той е бил използван за защита на половия орган от студ и протриване от седлата. Собственик на магазин в страната обясни, че в навечерието на Деня на влюбените той е получил стотици заявки не само от Хърватия, но и от съседни страни, най-много от Италия. Цената на аксесоара е фиксирана на седем евро и се предлага в най-различни размери. Продавачът на накурняци сподели, че препоръчвал на жените да купуват от най-големите, за да не обидят половинката си, но имало и такива дами, които взимали размера на мъжете си предварително, за да е пълно удобството от използването на артикула. Приемали се и индивидуални заявки и най-много имало за накурняци в цветовете на националния флаг, както и с емблемата на любимия футболен отбор.

Ако е късно за Свети Валентин - цветово и по форма подхожда за подарък и за Баба Марта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com