Магия или случайност – какво казва счупеното огледало

39489
Магия или случайност – какво казва счупеното огледало
Снимка: iStock/Guliver

Когато огледалото неочаквано се счупи, в тази случка се влага някаква мистична причина. Съществуват народни поверия, които обясняват защо не трябва да гледате в счупено огледало и как да предотвратите бедите.

Според много поверия, счупеното огледало обрича човек на 7 години нещастие. Ако внезапно се случи такава неприятност, не бързайте веднага да махате частиците. И не защото има опасност да се порежете. Най-важното нещо, което трябва да запомните, е никога да не се оглеждате в счупено огледало или в парчета от него.

Огледалото винаги се е смятало за мистичен предмет, който е бил използван при гадаене, магии, проклятия и други ритуали. Съществува предположение, че в огледалото живее огледален двойник на човек. Именно смъртта му води до поредица от нещастия.

Друго тълкуване на този знак се основава на освобождаването на отрицателна енергия. Ако повърхността на огледалото е увредена, целият негатив, който огледалото е натрупал, излиза навън и създава на човека много проблеми.

С какво е опасно счупеното огледало:

Да се ​​видиш случайно в счупено огледало винаги се е смятало за лоша поличба. След това могат да се появят нещастия в различни области на живота. Има няколко различни суеверия, които обясняват защо не трябва да поглеждате в счупено огледало.

1. Има поверие, че от счупеното огледало ще се излее отрицателна енергия. Тя може да се спре върху някой от домакинството. Човек ще отслабне, ще страда от безсъние и здравето му ще се влоши.

2. Друго тълкуване на знака казва, че оглеждането в счупено огледало не си струва, тъй като може да разбие живота на човека. Той ще остарее по-бързо и ще загуби здравето си. Така огледалото ще отмъсти за небрежността.

3. Смята се, че оглеждайки се в счупеното огледало, човек си създава неприятности. Последиците могат да доведат до голям скандал, прекъсване на отношенията, финансови загуби, проблеми с работата.

4. Екстрасенсите твърдят, че през пукнатините в огледалото в нашия свят преминават различни същества и разрушителна енергия. Тогава полтъргайст може да се установи в къщата .

5. Оглеждането в счупено огледало води до неприятности, черна лента, провал.

6. Езотериците вярват, че личността на човек, който се оглежда в парчетата на огледалото, се раздвоява. Това има отрицателно въздействие върху енергията. Човек става уязвим към болести, провали, енергийни и психологически атаки.

7. Неомъжена жена, която случайно се е погледнала в пукнато огледало, се осъжда на 7 години безбрачие.

Как да неутрализираме лошите поличби:

Ако огледалото е счупено, можете да неутрализирате лошите поличби и да избегнете негативни ефекти, ако прочетете добре известни молитви-амулети , например „Отче наш“, и поръсите фрагментите със светена вода. След това трябва да отидете на църква, да се помолите и да запалите свещ за здраве.

Огледалата често се чупят поради невнимание, така че не бива да търсите тайно значение в това и да си мислите, че всичко е безвъзвратно загубено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com