Мексико - новата столица на дигиталните номади

811
Мексико - новата столица на дигиталните номади
Снимка: Unplash.com

Работата от разстояние се оказа изключително революционен и предпочитан от редица компании подход за организиране на работния процес пред последните години. Тази политика на компаниите гарантира гъвкавост и възможността за неограничен брой работна ръка от целия свят. Тенденцията за работа от разстояние или хоум офис на практика доведе и до едно ново явление - а именно така наречените дигитални номади - служители, които имам възможност да работят по този начин и да променят местоживеенето си докато изпълняват работата си.

А това носи и някои допълнителни бонуси като това да посещаваш любимите си места, докато работиш. За повечето северноамерикански дигитални номади това любимо място със сигурност е Мексико. В подкрепа на горното твърдение е статистиката, която сочи, че Мексико Сити се нарежда в топ 5 на най-преглежданите места от самоопределилите се като дигитални номади, които търсят нови градове за посещение.

Причината Мексико да е такъв притегателен център за много дистанционни работници са богатата култура, чудесните метеорологически условия, добрата интернет свързаност и сравнително ниските разходи за издръжка. И така, нека да разберем как Мексико се е превърнало в идеалното място за дигитални номади.

Облекчени условия за кандидатстване за виза.

На практика така наречената виза за дигитални номади в Мексико не е нещо ново или необичайно, това всъщност е виза за временно пребиваване, която се придобива много лесно. Тази виза е чудесна възможност за специалисти, работещи от разстояние в Мексико поради следните причини:

● След одобрение от страна на властите, тази виза ще ви позволи да живеете в Мексико за срок до една година с правото за удължаване за срок до 4 години.

● От своя страна придобиването на правото да пребивавате в продължение на 4 години, ще ви гарантира възможността да получите право на постоянно пребиваване.

● Допълнителен плюс е това, че внасянето на лични и домакински вещи няма да бъде обложено с данъци.

● Лесно придобиване на мексиканска шофьорска книжка.

● Голямо удобство е това, че в Мексико може да шофирате личния си, чуждестранен си автомобил, без да е необходимо да сменяте регистрационните му номера.

● Ще получите достъп до здравни услуги, като се регистрирате в Мексиканския институт за социално осигуряване (IMSS).

Условията да получите виза в качеството ви на дигитален номад са само две:

  1. Да имате валиден паспорт за поне следващите 6 месеца след подаване на заявлението.
  2. Да отговаряте на едно от задължителните финансови изисквания за временно пребиваващи в Мексико. Тези финансови условия са следните:
a. През последните 6 месеца да имате среден нетен доход в размер на 4 394,00 щатски долара, или
b. Да притежаване банкова наличност в размер на приблизително 73 235,29 щатски долара за последните 12 месеца или,
c. Да притежавате имот в Мексико на стойност около 457 500 щатски долара.

a. През последните 6 месеца да имате среден нетен доход в размер на 4 394,00 щатски долара, или

b. Да притежаване банкова наличност в размер на приблизително 73 235,29 щатски долара за последните 12 месеца или,

c. Да притежавате имот в Мексико на стойност около 457 500 щатски долара.

Тук е важно да подчертаем, че ако планирате да пребивавате в Мексико заедно с вашия партньор или дете, които са на ваша финансова издръжка, следва да докажете, че можете да покриете допълнително финансово изискване от приблизително 1464,70 щатски долара на месец за всяко лице, което издържате.

Процедурата за кандидатстване за мексиканска виза е изключително облекчена и започва с насрочване на среща за виза в най-близкото до вас мексиканско посолство или консулство. За целта е необходимо за заплатите държавна такса в размер на 53,00 щатски долара и да се явите на срещата с всички необходими документи.

Ниски цени на интернет и пространства за съвместна работа

Всеки дигитален номад знае, че нищо не може да се сравни със запазените и елегантни работни пространства с минимален брой разсейващи фактори. В градове като Мазатлан и Мексико Сити има много приятни пространства за съвместна работа със стабилен интернет, което ги прави идеални за работа.

С помощта добрата интернет свързаност можете да откриете очарованието на градовете във вътрешността на страната и на крайбрежието. Така например средната скорост на изтегляне на интернет в Мексико Сити е около 77 Mbps, което е доста добър индикатор. Добрата новина е, че на повечето обществени места интернетът е безплатен, което ви позволява безпроблемен достъп до социални мрежи или играенето на видеоигри и онлайн казино игри през свободното ви време. Мексико е на второ място по аудитория за интернет игри в Латинска Америка.

Мексико е разположена в центъра на Северна и Южна Америка

Централното местоположение е голямо предимство и е една от причините Мексико да е толкова предпочитана локация за дигиталните номади. Международното летище на Мексико сити е изключително удобно да вземете полет до всяка една държава в Северна и Южна Америка.

Освен това, поради стратегическото разположение на страната, тя изобилства от богата смесица от емигранти от различни страни в Северна и Южна Америка. А това си е добра предпоставка да срещнете някой от вашата родна страна докато се разхождате из улиците на мексиканските градове.

Официалната статистика на Държавния департамент сочи, че около 1,6 милиона американци живеят в Мексико. Мексико все по-често се рекламира като притегателен център за дигитални номади от различни общности, като насърчава различните култури, осигурява вълнуващи емоции чрез многобройните фестивали, музикални събития и дори пазари, които дори предлагат стоки от родните места на повечето емигранти.

И още нещо, местоположението на Мексико между Северна и Южна Америка го прави идеално за дигитални номади, чиито колеги са предимно в Северна Америка, тъй като се намират в една и съща часова зона, което значително улеснява сътрудничеството и координацията между тях в процеса на работа. 

Несъмнено Мексико е отлично и притегателно място за живеене и работа на дигиталните номади. Стратегическото местоположение, лесната процедура за получаване на виза за дигитален номад, достъпните работни пространства с добър Wi-Fi, съчетани с допълнителното предимство да се запознаете с богати култури, прекрасен климат и впечатляващи пейзажи и достъпни разходи за издръжка, ще ви накарат да направите Мексико своя нов дом.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com