Мистериозни житни кръгове бяха забелязани край София (СНИМКА+ВИДЕО)

17183
Мистериозни житни кръгове бяха забелязани край София (СНИМКА+ВИДЕО)

Странно явление бе забелязано вчера в близост до Равно поле, град София. Почти няма човек, който да не е чувал за феномена на мистичните житни кръгове. Точно такива е видял очевидец в едно житните полета около Равно поле.

Необичайните фигури бяха забелязани и от фотографското око на популярната Facebook страница Sofia in Details, които публикуваха снимката вчера. Предполага се, че житните кръгове са все още там.

В интернет простанството се натъкнахме и на видео, което показва от птичи поглед интересните фигури в житното поле край София. Заснелият го благодари на Sofia in Details, от където е разбрал за странното явление.

Въпреки, че по света са регистрирани множество проявления на феномена, в България подобно явление се наблюдава за пръв път. Векове наред хората съобщават за житни кръгове, като за феномена започва да се говори все по-често през през 70-те години на миналия век.

Обикновено житните кръгове са разположени сред обработваеми земи, но се появяват и покрай пътища, райони със средно до гъсто население и в близост до паметници на културното наследство като например Стоунхендж.

До днес има твърде малко научни изследвания за тях и появата на много от мистериозните кръгове остава необяснима и досега. Обикновено спекулациите по темата включват извънземни, но според скептиците житните кръгове са човешко дело.

Известен е случай от септември 1991 г., когато двама мъже си признават, че десетилетия наред правят житни кръгове, за да се шегуват с хората и да ги карат да си мислят, че са идвали извънземни. Двамата мъже не си приписват заслугите за абсолютно всички кръгове, така че и до ден днешен винаги остава нотка на съмнение до колко се простират човешките възможности и от къде започват нечовешките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com