Мит или истина е, че киселото мляко убива киселините

9338
Мит или истина е, че киселото мляко убива киселините
Снимка: https://unsplash.com

Стомашните киселини са често и дискомфортно явление, провокирано от реакцията на организма ни към определени храни. Киселините обаче е възможно да се превърнат и в хроничен проблем, затова е добре да се информираме кои храни могат да помогнат за овладяването им и потушаване на дискомфорта. Те се характеризират с парене в гърдите и стомаха, горчив вкус в устата и др.

Киселото мляко е ферментирал продукт, в чийто състав откриваме полезни бактерии, които могат да се преборят със стомашните неразположения, каквито са киселините. Но киселото мялко съдържа и мазнини, които пък са склонни да причинят стомашните киселини, затова бихме казали, че киселото мляко при различните организми действа различно.

Ето как да разберете дали киселото мляко е истинско!

Киселото мляко е една от най-полезните традиционно български храни. За съжаление, на пазара все по-рядко може да се намери натурално ки...

И все пак, повечето специалисти изтъкват ползите от киселото мляко и ни съветват да го включим като част от ежедневното ни меню. То е богато на пробиотични бактерии, помагащи за укрепване на имунитета и подобряване на храносмилателните процеси.

От истинското кисело мляко можем да си набавим солидно количество калций и протеини, които да участват в изграждането на здрави кости, зъби и мускули. Тези хранителни вещества спомагат и за правилното функциониране на нервната и ендокринната система.

Редовното хапване на кисело мляко действа благоприятно и върху поддържането на нормални нива на кръвно налягане, както и на кръвната захар и холестерола. 

И да се върнем към същината на темата – възможно ли е киселото мляко да ни помогне при появата на киселини? Отговорът всъщност е, че консумацията му може да ни спомогне за предотвратяване на появата им, отколкото да подобри състоянието ни при вече появили се такива. Ако смятате, че след като хапнете малко кисело мляко, стомашните киселини ще изчезнат, ще се разочаровате, че това няма да се случи. Но ако те са чест проблем при вас, редовното му консумиране ще спомогне за подобряване на състоянието ви, тъй като пробиотичните бактерии от състава му се натрупват в организма и се борят с проявите на киселините, паренето и горчивия вкус.

Доказано: Това е най-добрата закуска за сваляне на кръвното

Напълно заслужено киселото мляко се счита за най-здравословния млечен продукт. То подобрява храносмилането, премахва мастни натрупвания...

Всеки организъм обаче е различен от другия и при едни ефектът ще е по-силен, а при други той ще липсва. Някои хора не могат да консумират кисело мляко поради различни причини, но има и други алтернативни храни, които могат да помогнат за предотвратяване появата на стомашни киселини и за облекчаване на състоянието. Ако все пак състоянието ви се влошава и те зачестяват прекалено, е добре да се консултирате и със своя лекар за ценни и адекватни съвети, както и ако е необходимо – своевременно лечение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com