Митове и истини за първия път

3787
Митове и истини за първия път
Снимка: iStock

Загубата на девствеността идва със своя справедлив дял от погрешни схващания. Между презервативите, позите и знанието дали сте готови или не, нормално е да имате няколко въпроса, които може да не са лесни за задаване. Те може да не са въпросите, които искате да зададете на родителите си или дори на приятелите си. Независимо към кого се обръщате, разделянето на митовете от истината е важен начин да ви даде увереност преди първия ви път.

Проверка на фактите

Може да чуете много слухове от училищния двор за загубата на девствеността си, някои от които няма да имат зрънце истина. И докато родителите ви може да са изобилие от добронамерени съвети, обсъждането на секс с вашите близки може да бъде разбираемо… предизвикателство. В днешно време има изобилие от информация, която може да се намери онлайн, но дори това може да бъде подвеждащо в зависимост от източника. Уверете се, че сте направили проучването си предварително.

Кой е най-лудият мит, който сте чували за първия секс, когато сте били млади?

Мисля, че повечето от нелепите митове, които чувате, са за различните начини, по които можете и не можете да забременеете. Това вероятно е най-големият страх на тийнейджърите, когато става дума за секс, така че е лесно да се увлечете. Получавате нелепи предположения като забременяване само от докосване или в плувни басейни. 

50 неща за секса, които да кажеш на дъщеря си

МИТ: Всички го правят!

РЕАЛНОСТ: Не вярвайте на всичко, което чувате… може да изглежда, че всички го правят, но в действителност по-малко от половината (48%) от всички гимназисти някога са правили секс. Хората лъжат и преувеличават. Но в крайна сметка няма значение кой казва истината или не. Единствената истина, която има значение, е кое е най-доброто за вас.

МИТ: Мъжете винаги са готови за секс.

РЕАЛНОСТ: Момчетата може да имат репутация, че винаги мислят за секс, но, както всички стереотипи, това не е непременно вярно. Помислете за това - може да обичате да играете футбол, но понякога просто предпочитате да отидете на кино. Всъщност 2 от 3 момчета казват, че предпочитат да имат връзка, но не и секс – какво означава това за разбиване на този мит?!

МИТ: Момичетата никога не притискат момчетата да правят секс – натискът винаги идва от момчетата.

РЕАЛНОСТ: Отново, това стереотипно нещо създава много проблеми. Всеки човек и всяка комбинация от хора са различни. Натискът може да дойде от всеки, независимо от пол, сексуален опит или възраст. 1 от 5 момчета казват, че са били притискани от момиче да отидат по-далеч в сексуален план, отколкото са искали.

Оргазъм от първия път: какво влияе върху интереса на жената към секса

МИТ: Ще се ожениш за първия човек, с когото правиш секс.

РЕАЛНОСТ: За съжаление, това рядко е вярно. Въпреки че първата ви любов или първият човек, с когото правите секс, се чувства като този, който ще обичате завинаги, реалността е, че повечето сексуални връзки за първи път са романтични, но краткотрайни. 8 от 10 сексуални връзки с тийнейджъри за първи път продължават 6 месеца или по-малко и една четвърт са еднократни събития.

МИТ: Пиенето и наркотиците правят секса много по-забавен.

РЕАЛНОСТ: Ако сте пиян или дрогиран, е трудно да вземете добри решения относно секса. 20% от 15- до 17-годишните казват, че са направили нещо сексуално, докато са употребявали алкохол или наркотици, което може би не биха направили, ако са били трезви. Може да изглежда забавно задръжките ви да бъдат отмити от алкохол или наркотици, но това също означава, че е по-малко вероятно да практикувате безопасен секс и може да завършите с нещо много по-лошо от махмурлук: полово предавана инфекция (ППИ) или непланирана бременност. Хората също са много по-склонни да станат жертви на изнасилване и нападение, когато употребата/злоупотребата с вещества се смесва със сексуална активност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com