Митове за това кога и как да ядем плодове

2228
Митове за това кога и как да ядем плодове
Снимка: iStock

Плодовете заемат основна роля в балансираната диета, тъй като осигуряват широк спектър от хранителни вещества и антиоксиданти на тялото. Повечето диетолози препоръчват в менюто по възможност да влязат повече сезонни плодове с различни видове цветове. Сред множеството ползи, които плодовете предоставят, има някои неверни неща, които се разпространяват и трябва да бъдат разбити веднага.

Плодовете се ядат преди хранене

Листата на кой плод са по-полезни от самия него?

Полезните свойства и вкусовите качества, невероятният аромат на смокините е познат и обичан, но малцина знаят, че листата на този плод ...

Най-популярният мит за плодовете е, че яденето им на празен стомах ще увеличи максимално ефекта от тях. Много хора също казват, че приемането на плодове заедно с друга храна може да причини газове и киселини. Най-малката вреда, която плодът може да причини, когато се яде с храна, е малко да забави храносмилането. Съдържанието на фибри в плодовете може да намали процеса на храносмилане, но това няма да причини храносмилателни проблеми.

Може да сте били подтикнати от по-възрастните да не ядете плодове преди или след ядене, защото ще  намали ползата, която те предоставят на тялото. Факт е, че плодовете ще осигурят еднакво количество хранителни вещества, независимо кога се консумират.

Плодовите сокове са по-добри

Плодовите сокове може да са достатъчно добър вариант за засищане на жаждата ви, но те по никакъв начин не са по-добри от целите плодове. Докато изцеждате плода, вие премахвате съдържанието на фибри. Това намалява засищащата сила на плода и също така отнема някои важни хранителни вещества. Можете да пиете прясно изцедени сокове от време на време, но винаги е по-добре да ядете плодове цели.

Не е за вярване, но има 5 ПОЛЗИ да ядете този ПЛОД всеки ден

Кивито е сезонен плод, много вкусен и изключително полезен. В него се съдържа най-голямо количество витамин С. В състава му намираме ощ...

Плодовете не причиняват наддаване на тегло

Плодовете може да са вашите предпочитани опции за закуска, но не е добре да прекалявате с тях. Много от тях съдържат естествени захари под формата на фруктоза, чийто прекомерен прием може да увеличи черния дроб. Затова е най-добре да контролирате приема на порции и да включите различни сезонни плодове в диетата си.

Плодовете са идеална храна

Голям брой хора не закусват и грабват един-два плода, за да заменят храната. Много хора вярват, че тъй като плодовете са здравословни и питателни, те могат да заменят някое от храненията. Няма съмнение, че са изключително добри, но те сами по себе си не могат да се консумират вместо храна, тъй като усвояването им е бързо и може да ви накарат да огладнеете в рамките на час-два. Затова е най-добре да ядете разнообразни плодове всеки ден и да ги консумирате между храненията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Как да запазите лимоните свежи за по-дълго време?

Ето няколко идеи как може да се използва стар козунак!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com