Може ли да накарате някого да се влюби във вас

8425
Може ли да накарате някого да се влюби във вас
Снимка: iStock/Guliver

Любовта не е просто „съдба“. Любовта е сложно взаимодействие от биологически, химически и психологически механизми. Ето съветите на психолози как да накараме някого да се влюби в нас.

1. Не яжте сладолед на първа среща

От какво имате нужда в любовта според зодията

Имате ли нужда от партньор, с когото да сте едно цяло? Или предпочитате да запазите личното си пространство в романтичните си връзки? З...

Според психолога Джон Барг от Университета Йейл има интересна връзка между телесната температура на човек и физиологическото му състояние. Когато хората са „физически топли“, са по-склонни да се държат мило и приятелски с другите. Може да се възползвате от тази информация и когато се срещате с човек, когото искате да впечатлите, избирайте само топли места, топли храни и напитки, за да имате успех в срещата, независимо дали е романтична или делова.

2. Продължителен контакт с очи

Психологът от Харвардския университет Зик Рубин се опитва да проучи възможно ли е да се измери любовта. Отговорът е в очите, и по-специално в честотата и продължителността, с която хората се гледат един друг. Двойки, които са дълбоко влюбени се гледат 75% от времето, докато разговарят.
Да гледаш някого в очите не е само следствие от това, че си влюбен, това може да бъде причина да се влюбиш. Ако гледаш някого дълго време и често, ти „манипулираш“ съзнанието му, защото той помни „романтичния ти поглед“ и започва да мисли по романтичен начин за теб. Нервната система започва да произвежда фенилетиламин, който причинява вълнението, което усещаме, когато се влюбим. „Пеперуди в стомаха“, учестено сърцебиене, топли длани. Кой би устоял на това?

3. Споделете за слабостите си

Знае се, че откритият и комуникативен човек има повече шансове да се хареса. Затова не е изненада, че, ако споделите някои дори неприятни и смущаващи факти от живота си, имате повече шансове да ви харесат.
Бъдете искрени на първа среща: не скривайте нищо за странните си вкусове, навици, необичайни ситуации, в които сте попадали и дори негативните си черти. Това действа като тайните: когато споделяме тайна с някого, между нас се създава специална връзка и човекът отсреща ни се доверява и ни разбира.

Причините, поради които всяка зодия губи любовта на живота си

Астролози разкриха причините, поради които всяка зодия губи любовта на живота си. Овен Трябва да разберете, че съществува и друг свят...

4. Създайте си таен език само за вас двамата

Може да са ваши шеги, специални думи, жестове, които разбират само двама души, които постепенно стават близки. Може би харесвате един и същи филм, комедия, песен, книга или дори меме. Не игнорирайте тези малки знаци. Когато откриете и започнете да използвате тази фраза в ежедневната си комуникация, ще издигнете отношенията си на съвсем ново ниво.

5. Големината на зениците имат значение

При проучване от 70-те години показват 2 снимки на една и съща жена на 2-ма мъже. Снимките са еднакви с изключение на малък детайл – на едната снимка зениците на жената са по-големи. В резултат на това мъжете са харесвали повече точно тази снимка, макар никой от тях да не забелязва разликата.
Може да използвате този ефект като предимство. Разбира се, вие не може да променяте големината на зеницата си нарочно, но може да създадете условия за това. Например, задимена светлина, използвайте свещи вместо стандартно осветление.

6. Бъдете често до любимия човек... но понякога се отдръпнете, за да му липсвате

Как обичат различните зодии

Овен Представителите на зодия Овен винаги искат да бъдат номер едно, упорити и директни са. След като завладеят своят избраник, голяма...

В мечтите си ние се влюбваме в някого, споделяме чувствата си и живеем заедно дълги години. В реалния живот не е толкова лесно, затова трябва да използваме специални тактики.
Психолозите препоръчват след няколко срещи да си дадете почивка /дори и да не искате/, за да може другият човек да усети липсата ви. Така ще постигнете няколко неща:
- няма да се уморите един от друг /с времето чувствата не са така силни и за да ги запазите, трябва да се постараете/;
- осъзнавате колко важна е станала тази връзка за вас /колкото по-рядко се случва нещо, толкова по-желано е то/;
- може да контролирате собствените си емоции и да мислите трезво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com