Можете да преобразите за ден дори най-невзрачния апартамент без основен ремонт

4516
Можете да преобразите за ден дори най-невзрачния апартамент без основен ремонт
Снимка: iStock

Да вдъхнете нов живот на вашия дом се оказва доста лесно и дори не твърде скъпо. Основният ремонт не винаги е оправдан, понякога можете да се въоръжите с боя, да се отървете от всичко излишно, да купите няколко интериорни предмета за комфорта и привлекателността на апартамента, да смените текстила. Ето как бързо и евтино да преобразите дори най-невзрачния дом.

Разчистване и дребни ремонти

Колкото по-малко визуален шум, толкова по-лесно е да поддържате реда и да придадете на къщата привлекателен вид. По-добре е да се отървете от нещата, които никога не ползвате, и да поставите на рафтовете само истински ценни за сърцето неща.

Също така у дома можете да поправите това, което е счупено и да актуализирате остарелите интериорни елементи. Може да се боядиса стар гардероб, крака на стол, плочки за баня, кухненски гръб и много други. Също така лесно можете да подмените старата износена тапицерия на столове, фотьойли и пуфове.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

Повече светлина

Много бързо можете да промените усещането за пространство, като увеличите броя на източниците на светлина. Една стая се нуждае от поне три източника на светлина. Те са необходими не само за осветление, но и за зониране на помещението.

Отървете се от визуалния шум в кухнята

Повечето предмети, включително домакински уреди, могат да бъдат прибрани в шкафове. И това, което остава в полезрението, трябва да има представителен външен вид.

Не използвайте масивни трапезни столове и дивани в кухни с площ под 20 квадратни метра. м, както и да се отървете от кухненските ъгли, които се считат за остарели. Можете да промените външния вид на кухнята без големи разходи, ако актуализирате съдовете, текстила, купите нов красив тостер.

9 начина да освежите интериора на апартамента за няколко дни

Атмосфера за сън

За максимален комфорт в спалнята трябва да изберете правилното легло и добър текстил. Ако има желание и пари за смяна на леглото, тогава е по-добре да изберете модел с голяма и мека табла - изглежда елегантно и добавя комфорт. Но можете също да актуализирате спалнята, като смените спалното бельо. Също така е важно да изберете плътни затъмняващи завеси за здрав сън и лек бял тюл, който ще разсейва светлината през деня.

Превръщане на банята в спа зона

Ако няма средства за основен ремонт, експертът посъветва да използвате доказан начин за трансформиране на невзрачна стая - окачете голямо огледало и добавете допълнителна светлина към него. Банята ще стане по-привлекателна и благодарение на нови висококачествени хавлиени кърпи, за предпочитане бели, и ново светло перде в банята. Налейте шампоани, гелове, балсами и други продукти в едни и същи малки бурканчета и оставете излишните неща в шкафа.

Приятни аромати

Миризмата също силно влияе върху възприемането на дома и настроението. Затова би било хубаво да си купите ароматен дифузьор, свещи или ароматна лампа в апартамента. Използвайте неутрални миризми, като алое, цитрусови плодове, памук, бамбук. Изберете естествени аромати като свещи от пчелен восък или соево мляко с добавка на морска сол или натурални масла.

Дизайнерите са сигурни, че можете да преобразите апартамент само за един ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Разпети петък е! Кажете тази молитва днес

Стихотворение за 3 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 3 май 2024

Таро хороскоп за 3 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com