Може ли да се носи злато и сребро по едно и също време?

31401
Може ли да се носи злато и сребро по едно и също време?
Снимка: iStock/Guliver

Златото и среброто са благородни метали, широко използвани в производството на бижута и аксесоари. Красиви изделия се изработват и от единия, и от другия метал - но често възникват съмнения кой е най-подходящ за дадена визия. По принцип, в модата е необходимо да знаете как да комбинирате бижутата. Ако комбинацията е направена добре, не рискувате да използвате неподходящ аксесоар за дадено събитие или да изберете неудачен тоалет.

Злато или сребро: кое е по-подходящо за всеки тон на кожата? Цветът на кожата е определящ при оформянето на визията. Изберете аксесоар, който подобрява тена ви.

Светъл цвят на кожата

Повечето модни експерти защитават използването на сребристи изделия за дамите, които имат студен тен, тоест по-светла кожа. В този случай трябва да изберете сребърни бижута или бижута, покрити с този материал. Среброто дава различен вид на светлите хора. Но да имаш светла кожа не означава да носиш само сребърни аксесоари. Можете също така да изберете бяло злато или дори платина!

Как да различим истинското злато от бронза?

Тъмен цвят на кожата

При дамите с по-тъмна кожа опциите се умножават. Изборът между златни и сребърни бижута става много по-лесна задача, тъй като двата цвята лесно се съчетават с тъмни тонове, което отваря широка гама от възможности. Но това не означава, че не трябва да се внимава при съчетанията. Златните бижута създават красив и елегантен контраст с тъмни нюанси на кожата, дават по-завършен вид на имиджа.

Що се отнася до цвета на детайлите, аксесоарите в златист тон се комбинират с по-разнообразни и цветни стилове на облекло. От друга страна, ако визията е по-дискретна, с плътни или неутрални цветове, заложете на сребърни бижута. Ако поводът пък е сериозен и официален, най-подходящо е съчетаването на сребърни бижута с неутрални и тъмни цветове. Въобще, ако знаете как правилно да комбинирате сребърни елементи за официален повод, можете да ги носите без страх. А сребърните бижута, когато пък се използват по неофициални поводи, придават модерен и многостранен вид на визията.

Има някои предубеждения относно едновременното използване на злато и сребро. Но ако вложите здрав разум в комбинацията от бижута, нищо не ви пречи да нарушите стандартите. Не забравяйте, че по-важно от спазването на правилата е да се чувствате уверени в „опаковката“ си! Преди всичко най-важното е да не оставяте настрана личните си предпочитания.

Може ли да носите златни и сребърни аксесоари едновременно?

Не само може, но и трябва. Дълго време смесването на сребро и злато беше нещо напълно изключено - но за щастие времената се промениха. Днес е обичайно да виждате много дами да носят комбинацията сребро + злато и това е напълно възможно, стига да вземете правилните предпазни мерки.

В кои предмети в дома има злато?

1. Стил на бижуто

Ако сребърното изделие е деликатно, не е добре да носите крещящи златни бижута. Украшенията „говорят“ помежду си. Ако в тях сте започнали деликатната линия, запазете я и за останалата част от външния си вид, не излизайте от нея.

2. Материалът на бижуто

Синхронът на материалите също е важен. Ако златното бижу е матово, то съвпада с матови сребърни украшения; ако е искрящо – със сребърни изделия в същия стил.

3. Баланс

Когато изграждате визията си, естествено е единият цвят да преобладава - това е интересното при комбинирането на сребро и злато. Не е нужно да използвате едно и също количество сребърни и златни аксесоари. Оставете единия метал да изпъкне повече от другия.

4. Структурата

Това е ключът към цялата комбинация. Можем да го наречем и „формат“. Ще носите златни пръстени с орнаменти? Сложете си и такива сребърни пръстени. Гривни също – тънки златни с тънки сребърни, дебели златни с дебели сребърни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо е добре да включите лук в диетата си?

Разкриха тайната на пирамидите и какво е помогнало да бъдат построени

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com