Мъж разбра, че е жена на 66 години

27347
Мъж разбра, че е жена на 66 години

66-годишен човек от Хонг Конг, който през целия си живот смятал, че е мъж, получил изненадваща диагноза, след като отишъл на медицински преглед заради подут корем. Оказало се, че той всъщност е жена. Състоянието му се дължало на две редки генетични нарушения.

Лекарите разбрали, че пациентът е жена, след като открили, че подуването идва от голяма киста на яйчника, съобщава "Хонгконгският медицински вестник".

14 години затвор за гей брак в Нигерия

Депутати от нигерийския парламент одобриха законопроект, който забранява еднополовите бракове и ограничава правата на хомосексуалната...

Пациентът имал синдрома на Търнър, който засяга момичета и жени и води до проблем с хромозомите, а характеристиките му включват безплодие и нисък ръст. Той обаче имал и вродена надбъбречна хиперлазия, увеличаваща мъжките хормони. Поради това пациентът, който имал брада и "микропенис", изглеждал като мъж.

"Ако не беше голямата киста на яйчника, неговото интригуващо медицинско състояние можеше никога да не бъде разкрито", пишат седем лекари от две болници в града в публикуваното изследване.

Пациентът, който бил висок едва 1,37 м и израснал като сирак, нямал тестиси заради заболяване като дете и престанал да расте след 10-годишна възраст. Лекарите отбелязват, че в медицинската литература има само още шест случая на двете генетични нарушения, като синдромът на Търнър засяга едва една на 2500-3000 жени.

Роденият във Виетнам китайски пациент решил да продължи "да се възприема като човек от мъжки пол с възможна нужда от възстановяване на тестостерон", съобщават лекарите. Повечето мъже имат Х и Y хромозома, а повечето жени имат две X хромозоми. Но хората със синдрома на Търнър имат само една Х хромозома и липсваща част от втората им Х хромозома.

Първата гей сватба във Франция е факт

Във Франция се проведе събитие, заради което френското общество през последните седмици се оказа на ръба на разкола. Първата гей сватба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com