Мъж с пола, или как една жена-шеф може да запази женствеността си и мира в семейството

1780
Мъж с пола, или как една жена-шеф може да запази женствеността си и мира в семейството
Снимка: iStock

Сигурно неведнъж сте се запитвали как една жена може да остане на страната на красивата половина на човечеството, дори и ако работи като шеф и управлява свят от мъже на работното си място. Експерти разкриват алгоритъма за оцеляване на жената, принудена да живее по мъжки правила.

Размяна на роли

Страна от ЕС забрани на бизнеса да звъни на служителите в извънработно време

Имали ли сте някога началник, който не спира да ви праща съобщения след работно време? В Португалия това поведение вече е незаконно. С...

Често успешните бизнес дами се провалят в семейството или в опит да уредят личния си живот, показвайки едно и също поведение както на работа, така и извън бизнес пространството. Наложените стереотипи за силната жена и невероятното натоварване я лишават от щастието да бъде любима съпруга и майка, подчертавайки нейните кариерни интереси.

В този случай психолозите препоръчват не само да следвате правилата на тежката мъжка игра, но и да запазите вътрешното си „аз“, чиято основна тайна е способността ясно да превключвате от един вид дейност към друг, от състоянието на „ мъж с пола” на домашна принцеса.

Имате нужда от гъвкавост при смяна на ролите. Всяка жена е актриса и това умение може да помогне за поддържането на здрави отношения в семейството.

Способността за превключване е необходимото оръжие в борбата за тяхната идентичност - естествената женственост. Експертите препоръчват на дамите, които са успешни в бизнеса, след края на работния ден да не прибират недовършеното вкъщи, забравяйки между другото и за бизнес преговорите.

За да превключите по-лесно от мъжка в женска роля, можете да прибегнете до малък трик, да се поглезите, например с масаж, спа процедура, да отделите време за спорт, йога или медитация. И едва след тази преходен вид дейност се приберете вкъщи, където ще трябва да опитате да "включите" режима за възстановяване на енергията и да преминете към ролята на момиче, защитавайки този свят от външни намеси.

Вижте какъв тип е вашият шеф и как да се справите с него

Персонажът на началника е главен герой в редица култови филмови продукции и въз основа на тях могат да се дефинират няколко типажа проб...

Върнете на мъжете правата им

В някои семейства, където партньорката е шефка, мъжете често стават толкова безсилни, че вече не могат да носят отговорност дори и за свободното си време. За да избегне инфантилизацията на любимия човек, за да не го превърне в пълнолетно дете, силната жена трябва да прояви мъдрост и да остави за него „острови“ в семейния живот, където той може да доминира, да се грижи и да отговаря за тях.

Например, когато кани дамата си на различни концерти и изложби, тя трябва да го последва, без да задава въпроси къде и с каква цел отивате някъде. Вашето любопитство в този случай може да го демотивира и напълно да го обезкуражи да ви ухажва, като убие и вашата женственост.

Гардероб

Изборът на гардероб и облекло оказва значително влияние върху нас, като в този случай ни напомня за ролите ни. Ето защо, по-добре е да демонстрирате строг делови костюм на подчинените и да спестите копринените халати, късите шорти и розови чехли за вашия любящ съпруг.

Направете тези пет неща, за да се отърсите от позата на „намръщения“ шеф

Работата с нацупени и мрачни шефове може да бъде наистина болезнена. Когато шефът по цял ден се шляе с навъсен поглед, негативното наст...

Колкото по-голяма е разликата в стила, толкова по-лесно ще бъде превключването между ролите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com