На Запад: Британците най-често употребяват алкохол и дрога при секс

5731
На Запад: Британците най-често употребяват алкохол и дрога при секс
Снимка: iStock/Guliver

Британците са по-склонни да комбинират наркотици и секс, отколкото всяка друга западна нация, гласи изследването "Глобално проучване за употребата на опиати", цитирано от БГНЕС по информация на британския вестник The Independent.

Направеното проучване е проведено сред 22 000 респонденти и е първото, което разглежда подобна връзка, изследвайки сексуалните предпочитания сред различни групи.

3-те най-перверзни зодии

Да навлезем в най-интимната характеристика на зодиакалните знаци! В чие подсъзнание бушуват силни страсти, мръснишки фантазии и стремеж...

Под ръководството на Университетския колеж в Лондон е установено, че в Европа, САЩ, Канада и Австралия, британците са най-склонни да съобщават, че са влюбени, докато са в нетрезво състояние или под въздействието на различни наркотични вещества.

Досега "кемсексът" (секс под въздействието на опиати), най-често се свързваше с групи с хомосексуална ориентация и бисексуални мъже. Изследователите твърдят, че техните открития показват, че това явление е доста по-широко разпространено. Осъзнаването на този факт е важно за здравните специалисти при подготовка на кампании за повишаване на осведомеността и безопасността в секса.

"Досега употребата на наркотици за усилване на сексуалното преживяване се свързваше с гей общностите и бисексуалните мъже, ние открихме, че в извадката хетеросексуалните мъже и жени също имат такова поведение", казва д-р Уис Лаун, автор на информация за изследването.

Анонимните тестове са показали, че най-често използваните по време на секс упойващи вещества са алкохолът, за който съобщават около 60% от мъжете и жените; канабисът, използван от 37% от мъжете и 26% от жените; и екстази, използвано от 15,5% от мъжете и жените.

Сексът унищожава един от най-популярните плажове в света

Сексът носи своите рискове, но сега е обвинен в унищожаване на природата. Електронното издание на белградския ежедневник Danas публикув...

Гей мъжете са с 60% по-склонни да съобщават за употреба на наркотици, за да засилят сексуалната си активност, но проучването посочва и други групи, които са в риск.

Респондентите са били помолени да оценят положително и отрицателно въздействието на лекарствата и изненадващия резултат е бил, че т.нар. "Джи Ейч Би" /GHB/ е класирано най-високо като средство за "повишаване" на сексуалното преживяване. GHB е известно като "наркотик на изнасилвачите" и може да причини смърт в много малки дози. Проучването показва, че по време на секс са го използвали 0.7% от хетеросексуалните мъже и жени и почти 10% от гейовете.

"Като оценяваме как различните лекарства влияят на секса, можем да приспособим нашите послания, така че да сведем до минимум вредите, които нанасят. Тези прагматични послания могат да спасят животи, заявяват учените", гласи заключение на изследването.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какъв пост се спазва през Страстната седмица?

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com