Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник

5087
Начини за отстраняване на драскотини от стъклото на ръчния часовник
Снимка: ipf1721.ru

Циферблатът на ръчния часовник с течение на времето се замъглява, тъй като стъклото над него постепенно се покрива с драскотини. Ако драскотините или надраскванията не са твърде дълбоки, стъклото може да се почисти от вас и да се опитате да ги отстраните.

Драскотините по стъклото на часовника могат да се появят по различни причини. Например може по невнимание да одраскате часовника си върху ципа на чантата си. Какво трябва да направите, ако часовникът ви е скъп, например златен? Най-лесното нещо, което можете да направите, е да намерите телефонния номер на сервиз за часовници. Но има моменти, когато отстраняването на драскотините не търпи отлагане, а няма средства за професионален ремонт... Нямате друг избор, освен да отстраните всичко сами.

За щастие системата за полиране е доста проста, така че ще бъде възможно да я приложите и да почистите петна или да скриете драскотини от стъклото на часовника у дома върху всякакви гладки повърхности.

Ще са ви необходими:

- паста за зъби;

- памучни дискове;

- филцова кърпа;

- паста GOI;

- минерално масло;

Изборът и начинът на носене на часовника влияе на късмета

Полиране с паста за зъби

За да се отървете от драскотините и петната по стъклото на ръчния си часовник в домашни условия, ще ви е необходима бяла паста за зъби без имитиращи аромати и без избелваща специализация. Само паста за зъби с тези свойства ще ви позволи да отстраните драскотините и да предпазите часовника си от допълнителни повреди. Нанесете малко паста за зъби върху памучен диск или чиста филцова кърпа, която се използва за избърсване на различни оптични устройства. Поставете часовника на масата. Почти без никакъв натиск, внимателно почистете стъклото по посока на часовниковата стрелка.

Половин минута такова търкане ще ви позволи да отстраните плитките драскотини и да изтриете петната. Вземете чист тампон, капнете върху него малко вода и отстранете всички следи от паста за зъби. Ако не разполагате с командирски часовник, уверете се, че водата не попада в корпуса на часовника. Не натискайте прекалено силно, ако покритието на часовника включва частици от меден никел, триенето може да го повреди.

Ако не успеете да полирате драскотините напълно, полирайте кристала още няколко пъти по този метод. И бъдете деликатни, когато почиствате пастата, в противен случай тя може да се напука.

В сравнение с естественото стъкло, драскотините се появяват доста бързо върху пластмасовите стъкла на часовниците, но те се отстраняват много по-лесно.

Когато избирате часовник, попитайте търговеца на часовници какъв вид стъкло е използвано на часовника, който харесвате. Известно е, че сапфиреното стъкло е най-устойчиво на надраскване.

Как правилно да почиствате смарт часовник: Не допускайте грешки

Полиране с паста GOI

Съществуват специализирани продукти за ръчно отстраняване на драскотини и полиране, като крокус или полирит. Пастата GOI е един такъв продукт, който е подходящ и за стъклени повърхности. Пастата се продава в железарските магазини. Ако по часовника ви има драскотини, които са достатъчно дълбоки, за да се открояват, първо използвайте GOI паста номер четири. Това е грубозърнеста паста и е предназначена за "груба" работа.

Нанесете пастата върху мокър памучен диск и започнете да полирате с кръгови движения в продължение на една минута. След това избършете стъклото с мокрия диск и го избършете до сухо. Ако значителните драскотини са намалели, вземете среднозърнеста паста номер три и повторете процеса. Можете да завършите с полиране с фина паста GOI номер едно или две. Или използвайте метода на пастата за зъби. Накрая избършете кристала с минерално масло. Часовникът ви трябва да блести като огледало. Не бързайте и бъдете внимателни - това е ключът.

Възможно е да ви е необходима помощта на професионален часовникар. Ако имате скъп часовник със сапфирен кристал, който има антирефлексно покритие, по-добре е да не правите нищо сами и да го занесете в сервиз за часовници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаци на съдбата: 7 знака, че животът ви се променя към по-добро (въпреки че мислите обратното)

11 най-безполезни неща, които държите вкъщи от години

Кои мъжки намеци крещят, че те харесва?

Как се пише: учудване или очудване?

Кога се слага йод във водата на кокошките?

Кои признаци подсказват, че сиренето е развалено?

Досадни грешки при домашното боядисване на коса, които лесно могат да се избегнат

Начини за защита на кожата на лицето, тялото и косата от ултравиолетова радиация

Защо някои органи при хората са по двойки?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 май /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно