Наистина ли ИЗПОТЯВАНЕТО може да сваля калории

2697
Наистина ли ИЗПОТЯВАНЕТО може да сваля калории
Снимка: iStock

Повечето хора се стремят да се потят повече, за да топят килограми по време на тренировка и това е напълно нормално и логично. Дали обаче е вярно? Ако консумирате повече калории, отколкото изразходвате, няма да отслабнете. Трябва да изпаднете в калориен дефицит. Все пак дори да не изгорите достатъчно калории при трениране, това не значи, че тренировката не е била ефективна.

Голяма част от хората прибягват до кардиотренировките, за които е характерно, че водят до по-обилно потене. Това обаче е грешка, защото тялото се поти, за да ви предпази от прегряване и да контролира вътрешната температура на тялото. Това не значи, че непременно ще изгорите повече калории. Всъщност потенето е начин за охлаждане на тялото, докато тренирате или извършвате някаква друга дейност под напрежение. Тогава се използва по-малко енергия, за да се изпотим, която не повишава изгорените калории.

Най-лесните трикове за премахване на петна от пот и дезодорант под мишниците

Петната от пот и дезодорант под мишниците на ризите и блузите ви, които не подлежат на обикновено изпиране, са един от най-често срещан...

Разбира се, потенето значи и че сте натоварили мускулите достатъчно и че изгаряте калории. Докато сте в нормално положение, при което не се предизвиква изпотяване обаче, също топите калории. Всичко зависи от човека и неговия метаболизъм.

Различните упражнения при тренирате изгарят различно количество калории. Това зависи от постоянството, с което тренирате, метаболизма ви, активността в ежедневието, вида на тренировката. Така че, ако искате да свалите килограми, трябва да направите и интензивна, и продължителна тренировка. Важно е да превърнете спортуването във ваш навик, който ви носи удоволствие, иначе няма да постигнете желаните резултати. Ако тренировките не ви носят наслада, само ще стресирате организма си и няма да постигнете ефект.

Хубаво е да разнообразявате кардио тренировките. Ако поддържате едно темпо, колкото по-дълго тренирате, толкова повече калории ще топите. Важно обаче е и натоварването при определената тренировка. Колкото по-интензивна е тя, толкова повече калории се топят. Ако се обърнете към специалист, който да ви изготви програма за тренирате, знайте, че най-важното е тя да ви носи удоволствие, за да изпълнявате упражненията с желание и редовно. Така ще постигнете желаната ефективност.

Освен това е препоръчително да разнообразявате тренировките, това ще увеличи изгарянето на калории. Еднаквите упражнения водят до скука и еднообразие, а и тялото ще свикне с тях и няма да горите калории толкова лесно и бързо. Освен кардио, правете още тренировка с висока интензивност, силови тренировки, тренировки с тежест или със собствена тежест.

Да се изпотиш от пръв поглед. Разкриха механизма на влюбването

Мнозина смятат, че копирането на езика на тялото при първа среща е сигурен знак за интерес от партньора. Изследователи от Нидерландия о...

За да отслабнете и да стопите повече калории, отколкото консумирате, е важно да се храните балансирано и да правите разнообразни тренировки. Разбира се, оставяйте си и дни за почивка, за да не претоварите тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com