Най-честите грешки, които допускаме при поддържането на къдрава коса

2498
Най-честите грешки, които допускаме при поддържането на къдрава коса
Снимка: Jonas Svidras / Pixabay

Поддържането на вашите къдрици в перфектна форма е изкуство. Може да объркате лесно някои неща и така вашата коса няма да изглежда по начина, който искате. В тази статия ще се научите кои са най-честите грешки при поддържането на къдрава коса.

Подстригване след душ

Най-честият вид грешка в грижата за къдравата ви коса е разресването или разплитането след душ. Това прави къдриците по-непокорни от обикновено. Когато разресвате къдриците си, нарушавате тяхната структура, разделяйки ги и създавайки ненужна бъркотия. Поради тази причина винаги е важно да сресвате и разплитате къдриците си докато сте  под душа. Като се изплакнете последно, не разресвайте косата си, дори с пръсти.

5 начина да оформим впечатляващи къдрици

Притежателите на права коса понякога са обзети от желание да променят стила си и да направят косата си на къдрици. Как, обаче, да напра...

Посоката на сресване на къдрава коса

Идеалният начин да разделите косата си за максимален обем и форма е да я разрешите в посоката, в която желаете да се случи изсъхването и. Ако пък носите бретон или желаете максимум обем в корените на косата ви, може да я разресвате напред по посоката към вашето лице докато се къпете, после докато сте с главата надолу изплаквате косата си. Ако тя е къдрава и я изплаквате назад, къдриците ви могат да станат без нужния обем след изсушаване.

Слагайки балсам за коса

Преди изплакването на балсама е добре да наведете главата си и да съберете косата ви в шепи, притискайки  я към скалпа. В тази позиция изплаквате вашата коса, без разделяне с пръсти между нея. Така тя ще е с по-оформен вид на къдриците и повече обемност след изсушаване.

Не ползвате кърпа за подсушаване на  косата след къпане

Какво определя дали косата ви е къдрава или права?

Независимо дали е права, къдрава или вълнообразна, косата ви е уникална за вас. Но каква е биологията? Косата има няколко биологични и...

След като измиете вашата коса е добре да я увиете с кърпа и повдигнете като тюрбан нагоре. Щом косата ви е мокра, ако не бъде завита така, то къдриците ви ще бъдат надолу изпънати. А прибрана по този вид с кърпата, тя ще попие максимално количество от водата по косата, без тя да бъде трита и мачкана, но не бива да стоите с кърпата за повече от пет минути.

Не нанасяте по правилен начин вашата козметика за коса

Друга допускана грешка е дълго време да изчаквате след банята, за нанасяне на козметика за коса. Тя е хубаво да е леко влажна, а при самото нанасяне на тези продукти не бива да използвате като гребен пръстите си и да разресвате къдриците. Козметиката трябва да се нанася с шепа без много опъване на косата. Добре е да я нанесете, когато косата ви е обърната с главата ви надолу.

Не изсушавате по правилен начин вашата коса

Къдравият тип коса, след нейното добро подсушаване с кърпа, най-добре е  да бъде оставена да изсъхне на въздуха и слънчева светлина, без използването на сешоари, които биха я разрошили много. Също така добре е да да се изчака да изсъхне косата поне  на 80 процента и след това да се оформи и доизсуши със сешоар или да се направят къдрици по нея с машата.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Двата вълка, които живеят в нас - много мъдра притча

Най-разтърсващото стихотворение на Пейо Яворов

Любовен съвет за всяка зодия за 21

Таро хороскоп за 21 май 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com