Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият и безопасен начин да премахнете боята за коса от кожата

09 ноември 2022, 11:00 часа

Боядисахте косата си и тя оцвети и кожата ви. За съжаление, боядисването на косата „направи си сам“ може да се позиционира не само на главата ви. За щастие, има прости и безопасни решения за премахване на боята за коса от кожата.

Премахване на боята за коса от лицето и линията на косата

Най -безопасната стратегия за премахване на боята за коса зависи от областта на кожата ви, която е била оцветена. За лицето и линията на косата ще искате да се придържате към нежни почистващи продукти, отколкото бихте използвали, да речем, върху ръцете си.

Нежно измиване

Вашата първа линия на защита е топла вода и сапун. Ако боята все още е влажна, вероятно ще бъде сравнително лесно да я премахнете с нормалния си почистващ препарат за лице. Опитайте да използвате мека кърпа за ексфолираща поддръжка. Ако все още сте на петна след малко търкане, опитайте тактиката по-долу.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

Зехтин

Изследванията показват, че зехтинът е безопасно естествено почистващо средство и използването му за премахване на боята за коса може да бъде изненадващо ефективно. С пръсти или памучна топка втрийте маслото в оцветената област на кожата си, като го оставите за определено време - до осем часа - преди да го изплакнете с топла вода.

Почистващ грима продукт

Можете също да опитате да премахнете боята с почистващ препарат за грим. Нанесете го върху оцветената зона и го масажирайте в кожата си, преди да го оставите да престои до пет минути. Изплакнете с топла вода. Ако остане петно ​​по линията на косата ви, след като сте изпробвали сапун и вода, препарат за премахване на грим и зехтин, намокрете памучен тампон със спирт и внимателно го притиснете върху оцветената зона. Алкохолът обикновено е много груб и изсушаващ, така че не бих препоръчал тази опция, докато не изчерпите всички други възможности. Внимавайте да не капне в очите и устата ви и изплакнете обилно зоната, когато приключите.

Всичко, което трябва да знаете за боядисването на косата

Паста за зъби

В краен случай пастата за зъби може да реши проблема с оцветената кожа. Пастата за зъби е създадена да премахва петна. Масажирайте малко количество паста за зъби върху петното и я оставете да действа до десет минути преди внимателно да изплакнете. Това трябва да е достатъчно, за да се отървете дори от най-упоритата боя. Ако не е, може да се наложи да изчакате времето да свърши работата си и петното да избледнее естествено, докато клетките на кожата ви се обновят.

Премахване на боята за коса от ръцете ви

Добре е да използвате повече абразивни почистващи препарати за ръцете си, отколкото за лицето си, така че ако вашите корекции „направи си сам“ са оставили ръцете ви да не изглеждат толкова звездно, имате още няколко възможности за избор. Започнете, като намокрите памучен тампон с лакочистител и внимателно го втриете в зацапаната зона. Не забравяйте да измиете старателно ръцете си с топъл сапун и вода след това.

Сапунът за съдове е друг начин да премахнете боята за коса от ръцете си, но е най-ефективен, когато се комбинира с ексфолиращ елемент като сода за хляб.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес