Най-добрият и безопасен начин да премахнете боята за коса от кожата

4149
Най-добрият и безопасен начин да премахнете боята за коса от кожата
Снимка: iStock/Guliver

Боядисахте косата си и тя оцвети и кожата ви. За съжаление, боядисването на косата „направи си сам“ може да се позиционира не само на главата ви. За щастие, има прости и безопасни решения за премахване на боята за коса от кожата.

Премахване на боята за коса от лицето и линията на косата

Най -безопасната стратегия за премахване на боята за коса зависи от областта на кожата ви, която е била оцветена. За лицето и линията на косата ще искате да се придържате към нежни почистващи продукти, отколкото бихте използвали, да речем, върху ръцете си.

Нежно измиване

Вашата първа линия на защита е топла вода и сапун. Ако боята все още е влажна, вероятно ще бъде сравнително лесно да я премахнете с нормалния си почистващ препарат за лице. Опитайте да използвате мека кърпа за ексфолираща поддръжка. Ако все още сте на петна след малко търкане, опитайте тактиката по-долу.

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

Зехтин

Изследванията показват, че зехтинът е безопасно естествено почистващо средство и използването му за премахване на боята за коса може да бъде изненадващо ефективно. С пръсти или памучна топка втрийте маслото в оцветената област на кожата си, като го оставите за определено време - до осем часа - преди да го изплакнете с топла вода.

Почистващ грима продукт

Можете също да опитате да премахнете боята с почистващ препарат за грим. Нанесете го върху оцветената зона и го масажирайте в кожата си, преди да го оставите да престои до пет минути. Изплакнете с топла вода. Ако остане петно ​​по линията на косата ви, след като сте изпробвали сапун и вода, препарат за премахване на грим и зехтин, намокрете памучен тампон със спирт и внимателно го притиснете върху оцветената зона. Алкохолът обикновено е много груб и изсушаващ, така че не бих препоръчал тази опция, докато не изчерпите всички други възможности. Внимавайте да не капне в очите и устата ви и изплакнете обилно зоната, когато приключите.

Всичко, което трябва да знаете за боядисването на косата

Паста за зъби

В краен случай пастата за зъби може да реши проблема с оцветената кожа. Пастата за зъби е създадена да премахва петна. Масажирайте малко количество паста за зъби върху петното и я оставете да действа до десет минути преди внимателно да изплакнете. Това трябва да е достатъчно, за да се отървете дори от най-упоритата боя. Ако не е, може да се наложи да изчакате времето да свърши работата си и петното да избледнее естествено, докато клетките на кожата ви се обновят.

Премахване на боята за коса от ръцете ви

Добре е да използвате повече абразивни почистващи препарати за ръцете си, отколкото за лицето си, така че ако вашите корекции „направи си сам“ са оставили ръцете ви да не изглеждат толкова звездно, имате още няколко възможности за избор. Започнете, като намокрите памучен тампон с лакочистител и внимателно го втриете в зацапаната зона. Не забравяйте да измиете старателно ръцете си с топъл сапун и вода след това.

Сапунът за съдове е друг начин да премахнете боята за коса от ръцете си, но е най-ефективен, когато се комбинира с ексфолиращ елемент като сода за хляб.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището
Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват...