Най-добрите 7 начина за отслабване в лицето

4144
Най-добрите 7 начина за отслабване в лицето
Снимка: iStock

1. Останете хидратирани

Един от най-лесните методи за намаляване на мазнините по лицето е пиенето на вода. Звучи ви твърде просто, за да е истина? Редовният прием на вода е най-ефективният начин за отслабване на лицето.

2. Пийте по-малко алкохол

Друг доказан метод за намаляване на подутите бузи е спирането на алкохолните напитки. Алкохолът всъщност се класифицира като токсин от тялото, защото се разпада на ацеталдехид.

След това това вещество действа като "конгломератор", който се свързва с протеини, за да създаде вредни отлагания в тъканите ви. Тези протеинови отлагания са това, което започва да причинява мазнини и подпухналост на лицето. Като изключите алкохола, вие намалявате тези протеинови отлагания и по този начин намалявате мазнините по лицето.

3. Практикувайте здравословен живот

Третият начин за загуба на мазнини по лицето е да отидете на фитнес или да излезете навън за джогинг поне 4 пъти в седмицата, за да увеличите физическата си активност. Ако направите тази промяна в начина си на живот, тялото ви ще освободи ендорфини, които подобряват настроението и нивата на енергия, което може да доведе до стягане на мускулите с течение на времето. Когато това се случи, ще забележите, че мазнините по лицето се изгарят и това ще намали появата на бръчки и фини линии, които стават по-изпъкнали с течение на времето. Правенето на аеробни упражнения също ще ви помогне да поддържате здравословно тегло като цяло. Ако нямате време да ходите на фитнес или да тичате из квартала, има стотици упражнения, които можете да практикувате у дома без никакво оборудване.

12 неща, които диетолозите препоръчват за отслабване

4. Останете без стрес

Четвъртият начин за загуба на мазнини по лицето е минимизиране на стреса в живота ви. Това може да е трудно поради факта, че има хиляди неща, за които да се тревожите ежедневно, но въпреки това са важни. Когато сте подложени на стрес за продължителен период от време, тялото ви освобождава хормони, които насърчават бързото наддаване на тегло около талията и долната част на гърба. Това е така, защото тялото ви увеличава стомашните мазнини, за да увеличи количеството изолация, което ще ви помогне да оцелеете по време на продължителни периоди на глад. Трябва също така да сте много наясно с графика си на сън, тъй като това също може да повлияе на мазнините по лицето. Лишаването от сън ви оставя по-стресирани, което след това ви кара да жадувате за повече храна. Това води до производство на кортизол и високи нива на кортизол, което ще причини подуване на лицето и подуване на корема.

5. Хранете се здравословно

Петият начин за загуба на мазнини по лицето е балансирана диета, която включва много пресни плодове, зеленчуци, постно месо и пълнозърнести храни. Когато ядете диета, богата на мазни храни, тялото ви ще натрупа тези мазнини по лицето, което може да бъде трудно да се премахне. Ако консумирате излишни протеини, особено от червени меса, също има шанс те да останат в тъканта на лицето ви и това да накара кожата ви да изглежда матова и дори да създаде преждевременни бръчки.

5-те правила за отслабване, които не трябва да се нарушават

6. Упражнения за лице

Има няколко различни вида рутинни упражнения за лице, които можете да правите у дома, без да се налага да харчите твърде много пари за скъпо оборудване или членство във фитнес зала. Всъщност най-добрите упражнения за лице няма да изискват никакви материали и могат да се правят на стол или докато стоите пред огледалото. Най-елементарното упражнение за лице включва повдигане на веждите ви възможно най-високо и след това ги задържане за пет секунди, преди бавно да ги пуснете надолу в нормална позиция. В допълнение, друго полезно упражнение за лицеви устни е да свиете устните си, докато ги повдигате и спускате с целувка. Трябва да правите това в продължение на пет минути, докато гледате телевизия или слушате музика, за да отпуснете тялото си, което ще подобри качеството на кръвния поток, който достига до мастните клетки на лицето ви. Друго просто упражнение за мускулите на лицето може да се направи, като се усмихнете възможно най-широко и след това го задържите за пет секунди, преди бавно да го отпуснете.

7. Ограничете приема на сол

Като ограничите приема на сол, вие намалявате мазнините по лицето, като се отървете от задържането на вода и подуването. Повечето хора дори не осъзнават, че консумират твърде много натрий, защото той често е скрит в храните, които ядем, като хляб, дресинги и подправки. Може да е трудно да намалите приема на сол, защото трябва да промените всичките си любими рецепти, така че да имат добър вкус без сол, но си струва усилието в дългосрочен план, ако искате да започнете да губите мазнините по лицето си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com