Най-добрите сплетени прически за тънка естествена коса

5914
Най-добрите сплетени прически за тънка естествена коса
Снимка: iStock/Guliver

Има много опции.

Универсалността на плитките ги прави популярна опция за оформяне на всеки тип коса. Но според Лари Симс, фризьор на знаменитости, плитките за тънка коса може да бъде както добро, така и лошо.

„Сплитането е чудесно за запазване на косата ви и за предпазване от използването на топлина върху косата, особено за по-тънка коса“, казва стилистът. „Но трябва да се уверите, че плитките ви нямат много напрежение, особено около линията на косата, и не са тежки, а напротив, наистина са леки.“

За да научите повече за това как да получите по-гъста естествена коса, както и за най-добрите прически с плитки за тези с тънка коса, се свързахме с няколко експерти, за да получим тяхната представа.

Какво причинява изтъняването на естествената коса?

Д-р Анди Горен, главен медицински директор на марка за грижа за косата, казва, че има много причини, поради които косата започва да изтънява. „Най-честата причина за изтъняване на косата е андрогенната алопеция, която се причинява от генетиката и високите нива на андрогени“, обяснява той. „Но много козметични процедури и продукти за коса също могат да причинят ненужен стрес и могат да доведат до постоянна загуба на коса или увреждане на косата, като повтарящи се прически с конска опашка, плътно сплитане на косата, плоско гладене и използване на екстеншъни. Дерматологът ще може да диагностицира причината за загубата на коса."

Как можете да помогнете на косата си да възвърне гъстотата?

За да помогнете на косата си да възвърне гъстотата си, Симс казва, че е важно да възстановите и хидратирате косата, като прилагате редовни хидратиращи процедури.

„Поддържането на топлината от косата ви и оставянето й в естественото й състояние помага да я сгъстите. Здравословната, балансирана диета също помага за здравето на косата и потенциално може да помогне за увеличаване на дебелината и не забравяйте, че пиенето на много вода помага извънредно."

Друг инструмент, д-р Горен също препоръчва миноксидил, който е една от най-популярните добавки за растеж на косата. „Тестът за отговор на миноксидил отчита дали миноксидилът ще бъде ефективно лечение за вас в рамките на седем до 14 дни и може да помогне да стесните причината за косопад и да стигнете до корена на проблема по-бързо.“

Най-добрите плитки за тънка коса

Племенни плитки

Този племенно вдъхновен стил на плитка е идеален за изтъняла коса, защото е лек. Фризьорът на знаменитости Dhairius Thomas казва, че двете конски опашки са чудесна основа за всяка плитка, от която да виси и осигуряват по-малко напрежение.

„За да завършите този стил, е от решаващо значение да се съсредоточите върху стила в основата на главата. Разделянето на косата преди сплитане също е от ключово значение“, обяснява той. „Нанесете контрол на ръба или помада върху косите за чисти, елегантни плитки.“

Морската вода и косата - какво трябва да знаем!

Микро плитки

Ако сте чували за микроплитките, може да се колебаете да ги опитате, самото име подсказва, че може да отнеме известно време, за да се инсталират. Но Симс казва, че ако имате тънка коса, микро плитките могат да направят главата ви да изглежда голяма. „Габриел Юниън е почитателка на микроплитките“, казва стилистът. „Харесва ми тяхната лекота, не са тежки като плитките с кутии. Никога не бих препоръчал плитки с кутии за някой с тънка коса поради тежестта. Наистина трябва да изберете плитки, които са наистина тънки, така че тежестта да не тегли твърде много върху косата ти."

Френска плитка

Френските плитки са бърз и лесен стил за правене. „Можете буквално да разделите косата си по средата и да направите подаване за две коси от всяка страна“, казва Симс. Разделянето на косата ви по средата и разделянето на разликата прави тънката коса да изглежда по-дебела и помага да се прикрият всякакви петна.

Cornrow с бебешки косми

Ако имате къси, изтънени ръбове, приглаждането на бебешките косми е чудесен начин да ги оставите навън и да избегнете създаването на напрежение. Този външен вид на Ванеса Хъджънс е чудесен пример за това как могат да изглеждат горещи гладки бебешки коси със сплетен стил.

„Обичам двойствеността на този плетен вид с неговите меки и твърди текстури“, казва Томас. „Ключ към сплитане на коса с по-фини текстури в стил като този е да използвате помада, за да изгладите двете страни на царевичната ниша, за да създадете тясна пътека на плитка. Освен това е добър за създаване на широки раздели, тъй като това помага да се сведе до минимум проливането. За да запазя стила и да предотвратя всякакви къдрици, обикновено препоръчвам на клиентите ми да носят копринен шал или боне."

Какво издава косата ти за твоето здраве?

Плитка надолу

„Спуснатата плитка е страхотен защитен стил, но също така и послание към жените, като ги уведомява, че са красиви под перуките си, а плитките са красиви. В афро-американската общност този стил се носи като защитен стил и може да помогне на косата да Увиването на косата всяка вечер заедно с леко омасляване на открития скалп, извънредният труд трябва да стимулира растежа и дебелината на косата."

Плетена конска опашка

„Използването на удължаване на косата за добавяне на плетен детайл към конската опашка е чудесен начин да направите конската опашка да изглежда по-дебела“, казва Симс. „Този външен вид има детайли на плитка, но не сплетох цялата глава на косата на Реджина Кинг. Косата й е страхотна, защото се събира на конска опашка. Има само няколко плитки и те влизат на конската опашка. Дългата усукана двойна нишка това, което добавих, е леко и придава приятно леко докосване. Отново, не е тежко."

Cornrows с единични плитки

„Това е добра прическа за тънка коса, защото я предпазва“, казва Симс. „Единичните плитки в задната част на главата на Тран правят основата на косите да изглеждат по-плътни. „Обичам факта, че има много плитки в основата, обикновено когато имате по-малко плитки, можете да видите колко тънка е косата ви между пространствата на плитките, този вид някак прикрива тънкостта на косата."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com