Най-красивият кон в света (ВИДЕО)

87003
Най-красивият кон в света (ВИДЕО)

Британските медии определиха фризийския жребец, наречен Фридрих Велики, за най-красивия кон в света.

Мускулестият въгленочерен красавец с разкошна вълниста грива живее в конезавода Pinnacle Friesians на езероото Озарк, САЩ, съобщава Daily Mail.

Как якутските коне са станали шампиони по издържане на студ

Учени разшифроваха генома на специална порода якутски коне, способни да оцеляват в суровите природни условия на Североизточен Сибир. Из...

Фридрих Велики има десетки хиляди фенове по света. Почитателите на този пруски крал във Facebook вече са повече от 23 000 души, а едно от видеата с умопомрачително красивия кон, чиято грива се вее на вятъра, е гледано от милиони потребители на YouTube.

Разбира се, Фридрих Велики най-много се харесва от жените. Според една от неговите почитателки жребецът сякаш е слязъл от някой любовен роман. Феновете го наричат "величествен", "прекрасен" и дори "най-секси" коня, съществувал някога на Земята.

През 2015 година се родило жребче на Фридрих Велики, което девет месеца по-късно вече по нищо не отстъпва на баща си по красота. Малкият може да се купи само за няколко хиляди долара.

Родината на фризийските коне е провинция Фризланд, разположена в северните части на Холандия. Тези коне се славят с дружелюбен характер и красива външност, на която още повече ефектност придават много гъстите и дълги грива и опашка.

Коневъдството у нас ще бъде подпомагано с половин милион лева

Половин милион лева ще бъдат изплатени за подпомагане на коневъдството у нас. Това съобщават от Фонд "Земеделие". Парите са по схемата...

Сред производителите съществува даже своеобразна традиция – никога не подстригват и не подрязват нито опашката, нито гривата на фризийските коне, така че нерядко те достигат до земята.

В днешно време породата има два типа: спортен и традиционен (впрегатен) тип.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно