Най-печелившите бизнес идеи за последните 30 години

3664
Най-печелившите бизнес идеи за последните 30 години
Снимка: istock

Една от най-големите трудности, пред които трябва да се изправи всеки човек, който желае да стане предприемач, е да определи кои са най-печелившите бизнес идеи, с които може да се справи. В света на бизнеса няма магическа формула, която да знае кога един предприемачески план може да успее, въпреки че има методи като "Lean Startups" например, които намаляват риска от провал. Въпреки това наличието на много бизнес идеи, които са били печеливши в миналото, ви позволява да се учите от успехите на други хора и да взимате някой от техните идеи.

Ние се фокусирахме върху компилирането на някои от най-печелившите бизнес идеи през последните години, за да можете да ги анализирате какви са били причините за техния успех и ако е възможно, да се поучите от тях, в случай че започнете да правите собствен бизнес.

И така... Безспорният Номер1 - Facebook

Facebook е социална мрежа с толкова огромно влияние по целия свят, че едва ли се нуждае от каквото и да е представяне. В момента има над два милиарда и половина регистрирани потребители, което я прави безспорно най-голямата от всички социални мрежи.

Вещите, които пречат на безжичния интернет

Всеки в някакъв момент се е оплаквал от лош интернет. Причината може да бъде лошо предоставена услуга, но и предмети, които пречат на д...

Тази цифра обаче не беше постигната за една нощ. По-специално, историята на Facebook датира от октомври 2003 г., когато младият студент от Харвард Марк Зукърбърг има идеята да създаде уебсайт за своите колеги студенти. Този сайт се казваше Facemash и нямаше друга функция освен да класира и оценява привлекателността на учениците.

Сайтът не просъществува дълго, тъй като след няколко дни беше затворен поради неразрешено използване на снимките. Въпреки че животът му беше кратък, той постигна страхотен подвиг: над 22 000 гледания.

Зукърбърг обаче не се отказа, създаде Facebook, социалната мрежа продължи да процъфтява, докато не стана това, което е днес и детронира MySpace - социалната мрежа, която беше безспорен лидер в Интернет по онова време време.

Netflix

Netflix е друга от най-печелившите бизнес идеи през последните години, за които бяха популяризирани стрийминг сериали и филми. В момента има над шестдесет и два милиона абонати в над петдесет страни. Освен това на неговата платформа всеки ден се възпроизвеждат над сто милиона часа съдържание.

Колко потребители използват сателитния интернет на Мъск?

SpaceX, космическата компания на най-богатия човек в света Илон Мъск, обяви как се развива сателитната интернет услугата Starlink, по в...

Google

И накрая, една от най-печелившите бизнес идеи през последните тридесет години е Google. Историята на безспорния лидер в интернет търсачките започва през 1995 г. В Станфорд, амбициозният студент Лари Пейдж се среща със Сергей Брин.

Въпреки много противоречивите идеи, и двамата визионери решават да обединят усилията си в един и същи проект след една година. И двамата се заемат с разработката на търсачка. Тази търсачка се наричаше Backrub.

Не след дълго Backrub получи името Google, което се отнася до математическия израз за числото едно, последвано от сто нули. Смисълът на фразата беше, че целта на Брин и Пейдж беше: да организират и съберат цялата информация в Интернет, така че да бъде лесно достъпна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Гозба на деня - Домашно пържено кюфте, царят на българската кухня

Колко ястия се слагат на масата на Великден?

Велика събота 2024 - какво може и какво НЕ може да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com