Напитки, които ще ви помогнат да отслабнете!

21485
Напитки, които ще ви помогнат да отслабнете!
Снимка: iStock

Най-лесният начин да се освободите от няколко излишни килограма е да пиете повече течности. Проучване, публикувано преди известно време в изданието Annals of Family Medicine, констатира, че получавалите достатъчно течности имат по-нисък индекс на телесна маса от онези, които редовно се дехидратират (обезводняват).

Вода. Питейната вода без газировка е може би най-добрият избор за поддържане на нормален баланс на влага в организма ви и за отслабване. Точното количество зависи от индивидуалните характеристики на вашето тяло, температурата на околната среда, влажността на въздуха и други параметри - но средно е желателно възрастен човек да получава поне един и половина литра вода на ден.

Прочистване на организма с течна диета

Течната диета се препоръчва за хора, които се борят с раздразнени черва и заболявания на храносмилателната система. Течната диета осигу...

Мляко. Освен че млякото отлично утолява жаждата (което е особено важно в летните жеги), то съдържа мазнини, въглехидрати и белтъчини (протеини). Така че то може да замени леките закуски между храненията и да ви предпази от допълнителни калории.

Кафе. Основното правило тук наподобява свидетелската клетва в американските филми за съдилища и адвокати: истината е кафе, истината е само кафе и истината е нищо друго, освен кафе! То наистина трябва да бъде просто кафе - черно, без захар, без мляко, без сметана, без сиропи и още повече без „придружаващи" десертчета. В една чаша кафе има само 5 калории, а кофеинът ускорява метаболизма и изгарянето на мазнините. Най-важното е последната чаша кафе да бъде поне 6 часа преди лягане.

Плодова вода. Ако не желаете да се наливате с обикновена вода, може да добавите към нея горски плодове, няколко резенчета лимон или грейпфрут, листа мента и босилек, няколко резена прясна краставица. Напитката ще се получи нискокалорична, утоляваща жаждата - и насърчаваща загубата на тегло.

Минерална вода. Минералната вода не бива да се пие с литри, но две-три чаши на ден (особено ако този ден е горещ) ще спомогне не само да попълните дефицита на влага, но и да нормализирате баланса на соли и електролити в организма. Но в случай, че имате заболявания или нарушения в стомашно-чревния тракт, не забравяйте да се посъветвате с лекар!

Има 5 ефикасни метода да не ЗАДЪРЖАТЕ вода в организма

Задържането на вода в организма може да доведе до подуване на крайниците, подпухнало лице, усещане за тромавост. Доста неприятно чувств...

Зеленчукови сокове. Именно зеленчукови - а не плодови сокове! Плодовите не съдържат полезни фибри, но са пълни с плодовата захар фруктоза. Редовната консумация на плодови сокове повишава нивата на кръвната захар и е опасна за здравето на сърцето. Съвсем друго нещо са зеленчуковите сокове: те са по-гъсти, имат повече целулоза (фибри) и много по-малко захар. Главното е да избирате такива, в които не е добавена захар. За по-голяма полза и по-приятен вкус препоръчваме да прибавяте малко солчица и черен пипер, както и леко да разреждате напитката с вода.

Чай. Някои изследователи правят извода, че антиоксидантите, които съдържа чаят (особено зеленият чай), могат да ускорят процеса на изгаряне на мазнини. Плюс това, чаят чудесно утолява жаждата и в същото време ви осигурява порция кофеин в онези часове, когато вече е по-добре да се откажете от кафето.

---

Внимание! Статията носи информационен характер и не може да се използва за поставяне на диагноза или предписване на лечение. Консултирайте се с лекар!

Вредно ли е да пиете течности по време на или вместо хранене

Дали този навик е толкова безопасен, споделят диетолози. Свикваме да пием храната в ранното детство, в детската градина компотът е задъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com