Направете си домашен течен сапун

10755
Направете си домашен течен сапун
Снимка: congerdesign / Pixabay

Домашно приготвеният течен сапун набира популярност. Можете да се почувствате почти като алхимик, когато приготвите смес от различни суровини, която не само изглежда и мирише приятно, но и наистина действа .

Приготвянето на течен препарат също е чудесен начин да използвате парчета сапун, които вече са твърде малки, за да ги използвате удобно. Екологично и икономично. И цялата операция изобщо не е сложна. Ще видите, че правенето на сапун е по-лесно, отколкото си мислите!

Евтиният сапун ремонтира ципове и предпазва от молци, ето още приложения

Въпреки че обикновеният сапун бива заменен от различни течни сапуни и душ гелове, той все пак служи за най-различни хитринки и трикове....

Често наличните течни сапуни в аптеките са пълни с консерванти и перилни препарати. Повечето от наличните сапуни са изкуствени детергенти. Произвеждайки сапуни у дома, ние сме сигурни, че използваме продукта без вредни вещества за кожата и околната среда. 

В тази статия ще разкрием тайните на приготвянето на сапун у дома. Разкриваме тайните на неговото производство - чрез смесване на съставките без кипене, което е по-отнемащо време, но ви позволява да запазите по-ценни съставки, които биха се загубили при висока температура.

ДОМАШЕН ТЕЧЕН САПУН ОТ САПУНЕНИ ЛЮСПИ

Как се прави сапун? За производството на сапун ще ви трябва: 100 г сапун (цял или под формата на парчета; струва си да изберете сапун с доста неутрален мирис), 300 г вода за предпочитане дестилирана), 1 чаена лъжичка растителен глицерин (можете да го купите в аптека или онлайн магазини), няколко или десетина капки от любимото ви етерично масло (също си струва да експериментирате и да смесвате различни аромати помежду си ).

Неподозираните приложения на сапунената вода

Въпреки не най-атрактивния външен вид и мирис, сапунът за пране е един от най-универсалните антисептици, който се състои изцяло от есте...

КАК ДА СИ ГО ПРИГОТВИМ?

Сапунът трябва да се настърже на по-големи парчета – благодарение на това ще получите т.нар сапунени люспи, които са в основата на приготвянето на течната версия на тази козметика. Ако използването на ренде може да ви е неудобно, просто го нарежете на малки парченца. Сложете люспите в попарен съд /буркан, тенджера или в каквото ви е удобно/ и налейте около 150-200 мл преварена вода. Разбъркайте всичко, докато сапунените стърготини напълно се разтворят. Сместа може да се пени при смесване, затова я бъркайте бавно и внимателно, за да има възможно най-малко пяна. След като разбъркате добре, добавете останалата вода и глицерин и повторете процеса на комбиниране на съставките. Ако установите, че получената отвара е твърде гъста, може да добавете още малко вода. След като домашният сапун изстине, добавете масло или етерични масла. Полученият сапун е най-добре да престои 2-3 дни и едва тогава е готов за употреба. През това време си струва да проверите създадения препарат от вас и да оцените консистенцията. Може да се случи сапунът да стане много гъст. В този случай просто отново добавете малко вода, разбъркайте отново и оставете така. Възможно е тази операция да се наложи да се повтори дори няколко пъти, за да се получи стабилизиран състав с течна консистенция вместо желе.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com