Нарушавате ли закона, без да знаете?

2656
Нарушавате ли закона, без да знаете?
Снимка: Mariakray / Pixabay

Ако мислите, че сте идеален последовател на правилата, има вероятност да не сте. Вижте тези ежедневни неща, за които не сте знаели, че са незаконни в Съединените щати.

Използване на фалшиво име онлайн

Има много странни закони, но този има смисъл. Когато се опитвате да защитите информацията си онлайн, изглежда много по-умно да създадете фалшиво име, отколкото да разкривате реални подробности за себе си. Но макар да сте в безопасност от хакери, може да не сте в безопасност от закона. Законът за компютърни измами и злоупотреби има клауза, която казва, че не можете да използвате компютър „без оторизиран достъп“, което може да включва неспазване на условията за обслужване на сайта. Това ще зависи от политиката на сайта, но ако наистина се притеснявате да четете дребния шрифт, вероятно ще видите ред, съгласен да не предоставя фалшива информация. Известно е, че пазач на затвора в Роуд Айлънд трябвало да плати глоба от 500 долара за създаване на фалшива страница във Facebook на шефа си. Оттогава обаче държавата отменя закона си срещу „използването на измамна информация“.

Кражба на Wi-Fi

Вероятно знаете, че не трябва да крадете Wi-Fi на съседа си, но влизането в безплатния Wi-Fi от кафето, покрай който минавате, изглежда достатъчно невинно. В действителност обаче не е така. Законът за компютърни измами и злоупотреби от 1984 г. изложи закони срещу хакването, но е достатъчно неясен, че дори кражба на Wi-Fi на ниско ниво може да ви арестува. Правилата варират в различните държави и регламентът рядко се прилага, но някои са имали проблеми. Един мъж от Мичиган дори е глобен с 400 долара и получава 40 часа общественополезен труд през 2007 г. за връзка с интернет на кафене, без да плаща за нищо. Според FOX News той е използвал безплатния Wi-Fi по време на обедните си почивки повече от седмица. Тези дни, сега, когато повечето Wi-Fi са защитени с парола, вероятно бихте могли да спорите как да се измъкнете от глоба.

Изпиване на твърде много алкохол

Очевидно пиенето и шофирането са незаконни, но можете да бъдете арестувани, дори ако отидете вкъщи (или до съседния бар). Общественото опиянение обикновено е престъпление, но държавните закони се различават. В Тексас, например, престъплението от клас за пиянство на публично място може да означава глоба до 500 долара. Понякога всъщност дори не е нужно да сте пияни - полицията може да ви арестува само за това, че изглеждате в нетрезво състояние и ще трябва да докажете, че сте трезвен по-късно. Вероятно няма да бъдете арестувани само за това, че се кикотите с приятелите си, но полицията може да ви спре, ако сте досаден или изглеждате, че не можете да се грижите за себе си.

ТЕЗИ неща ще ви накарат да чувствате МАХМУРЛУК, без да сте пили

Плюене

По-добре изчакайте, докато намерите кофа за боклук. В щати и градове в цялата страна, включително Масачузетс; Ню Йорк; и Додж Сити, Канзас, е незаконно да се плюе по тротоарите или на публично място. Правилата имат за цел да спрат разпространението на болести, но трябва да признаете, че плюенето пред всички също е грубо.

Седейки на тротоара

Ако чакате автобус или приятел, вероятно ще се изкушите да седнете на бордюра, докато пристигнат. В някои градове обаче може да е незаконно да седите там. Около 53 процента от американските градове – включително Санта Круз, Калифорния, и Вирджиния Бийч, Вирджиния – имат закони срещу публичното сядане или легнало положение, според доклад на Националния юридически център за бездомността и бедността.

Изтегляне на музика безплатно

Изтеглянето на музика безплатно е предимно нещо от миналото, тъй като в наши дни всеки има абонамент за услуга за стрийминг, но все още е незаконно. Повечето песни, които излизат, са защитени от закона за авторското право, което означава, че изтеглянето на тази песен без да се плаща за нея е престъпление. Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка (RIAA) и Американската асоциация за кино (MPAA) са двете основни групи, които контролират незаконното изтегляне на музика и са склонни да следят много внимателно колежи и университети.

Игра на покер с група приятели

Играта на покер с приятелите си с помощта на чипове, които нямат парична стойност, е напълно безобидна, но ако започнете да включвате пари, може да преминете на незаконна територия. Законът за незаконния хазартен бизнес гласи, че игра на покер, генерираща над 2000 долара приходи, е незаконна.

Споделяне на вашата парола

Ако осем от приятелите ви са влезли в акаунта ви за стрийминг и постоянно им казвате да излязат, когато искате да гледате предаване, най-накрая имате извинение да ги изгоните завинаги – защото е незаконно. Споделянето на пароли е нарушение на Закона за компютърни измами и злоупотреби в САЩ, според решение на Деветия апелативен съд на САЩ от юли 2016 г.

Зареждайте телефона си ПО-БЪРЗО така:

Изхвърляне на стар мобилен телефон

Редица щати имат закони, според които е незаконно да се изхвърлят мобилни телефони и друга електроника, за да се избегне навлизането на токсини в депата. Щати като Калифорния, Ню Йорк, Илинойс и Северна Каролина са само част от щатите, в които е незаконно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

40 прости начина да направите един ужасен ден по-щастлив

Зодиите с най-добро чувство за хумор

Тайната на всички дълголетници: това нещо ще удължи живота ви с 5 години

Кои признаци подсказват, че той не ви харесва?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 12 май /валутен калкулатор/

5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка

6 неща, които носят само жените с високо самочувствие

Коя река е най-големият приток на Дунав?

Кои са най-добрите комплименти за мъж?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com