Навиците, които неусетно образуват бръчки

6812
Навиците, които неусетно образуват бръчки
Снимка: iStock/Guliver

Един от ключовите фактори, допринасящи за появата на бръчки, е естественият процес на стареене на кожата, но се оказва, че не само протичането на времето работи срещу нас и влошава външния вид на кожата, но и ежедневните ни навици допринасят за това. Проверете какво кара кожата ви да губи своята плътност и да старее по-бързо.

Бръчките не винаги са били причина за безпокойство. В много култури те са били знак за мъдрост и повод за гордост, но в днешната реалност това не е така.

Неочакваната причина за поява на бръчки

Мислим си, че знаем откъде се появяват бръчките, но съществува и една наистина неочаквана причина за тяхната поява. В случай, че сте лю...

Козметиката не е всичко. За да избегнете образуването на бръчки и да спрете процеса на стареене, трябва да промените ежедневните си нездравословни навици и да се научите да се грижите правилно за кожата си не само отвън, но и отвътре. Само така тя ще запази младия си и красив вид за дълго време.

1. Хранене

Диетата има огромно влияние върху външния вид на кожата ни. Дори малки хранителни дефицити се отразяват на състоянието на кожата и причиняват сериозни кожни проблеми. Диета с ниско съдържание на витамини и минерали и богата на съединения, които причиняват образуването на ароматни кислородни радикали в тялото, може да ускори процеса на стареене на кожата до няколко години.

2. Пушене на цигари

Никотиновата зависимост убива бавно. Пушачите забелязват първите бръчки много бързо. Характерна особеност на пушачите е т.нар бръчката на пушача, която се появява около устата и е причинена не само от стареенето на кожата, но и от многократното повтаряне на едни и същи движения на лицето, докато се издуха цигарата.

Как да изгладим бръчките в домашни условия, напълно безопасно и ефективно

На рафтовете има стотици кремове с невероятни съставки, които предлагат да ви отърват от бръчките и те наистина може да работят. Пробле...

3. Пиене на алкохол

Алкохолът също уврежда кожата ни и ускорява процесите на нейното стареене. Дори хората, които го пият в малки количества, но често, рискуват бърза загуба на твърдост на кожата, която се причинява от производството на големи количества свободни радикали на кислорода в тялото. Освен това алкохолът дехидратира тялото, първите признаци на което се появяват по кожата.

4. Пиенето на твърде малко вода

Дехидратацията не трябва да се причинява само от злоупотреба с алкохол. Този проблем става често срещан и често не осъзнаваме, че съпътстващите здравословни проблеми и неразположение са резултат от хронична дехидратация. Фактът, че на тялото ни липсва вода, се доказва, наред с другото, от повтарящи се главоболия, проблеми с концентрацията, мускулен тремор, безпокойство, нервност, сухота в устата и вид на кожата ни, която става отпусната, липсва еластичност, става грозна, сива и загрубява.

5. Неподходяща позиция по време на сън

Какво казват бръчките по лицето за здравето ни?

Бръчките са неразделна част от процеса на естествено стареене на кожата. В този период тя губи свежия си тен, елегантност и гладкост. Н...

Честото спане по корем ускорява образуването на бръчки. Сгушвайки лицето си в мека възглавница, можем не само да развием проблеми с гръбначния стълб, но и да влошим външния вид на кожата си.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com