Навиците на умните хора – изненадващо

19795
Навиците на умните хора – изненадващо
Снимка: Jan Vašek / Pixabay

Имате разхвърляно бюро

Интелигентността е трудна за дефиниране - психолозите спорят за това от години. Да се учите от опита, да се адаптирате към нови ситуации, да разбирате и боравите с абстрактни концепции и да се използва знанието за манипулиране на околната среда са признаци на интелигнетност.

Как да запазите концентрацията и ума си, докато остарявате

Остаряването е неизбежно, макар да ни се иска да останем вечно млади. Годините минават неусетно, а с тях избеляват и някои спомени от м...

Бихте си помислили, че някой, който е интелигентен, ще бъде организиран и ще има всичко в работното си пространство подредено спретнато - но това не е така. В експеримент от Университета на Минесота хората в разхвърляна обстановка излизат с по-креативни идеи от тези в спретнато пространство.

Неуредената среда изглежда вдъхновява освобождаването от традицията, което може да доведе до свежи прозрения. Подредените среди, за разлика от тях, насърчават конвенцията и играта на сигурно. Креативността е една от чертите, които по-умните хора са склонни да притежават – и обратно, това всъщност може да доведе до безпорядък. Такива хора са склонни да се губят в мисли, фокусирайки се върху проблем или проблем, и чистотата става по-малко важно, отколкото фокусирането върху разглеждания проблем.

Как да взимаме правилните решения

Стоите до късно

Във филмите творческият гений винаги работи до късно в малките часове на нощта на светлината на свещи – и може би този стереотип се корени в действителност. Проучване на Лондонското училище по икономика и политически науки установи, че хората, които са склонни да си лягат по-късно, имат по-висок коефициент на интелигентност. Авторите на изследването вярват, че коренът на това се крие в нашата еволюция - тъй като нощта е била по-опасно място, нашите предци, които са се впуснали в него, вместо да спят, трябва да бъдат по-интелигентни. Днес нашите различни циркадни ритми все още могат да отразяват това. Може би някои умни хора остават будни по-късно, защото вътрешните им часовници са просто различни. Или може би остават будни по-късно, защото са склонни да бъдат интровертни и обичат да стават късно през нощта, без да се разсейват, за да мислят и решават проблеми.

Как да развиете пълния потенциал на ума си

Как да развиете пълния потенциал на ума си? Какви са характеристиките на паметта? Какво се случва, когато учим? Ние имаме отговорите. ...

Псувате

Обикновено се смята, че псувните са отражение на ниско образование и интелигентност – теорията, че когато хората не могат да измислят правилното прилагателно, те прибягват до жаргон, включително ругатни. Но проучване на известния експерт по проклинанията Тимъти Джей, доктор на науките, и колеги установи, че хората, които могат да измислят повече проклятия, имат по-голям речник като цяло. Колкото повече думи сте генерирали в една категория, означава, толкова повече думи сте генерирали в друга категория, устно. Езиковите способности са една от чертите на хората с по-висок интелект, , така че не трябва да е изненадващо, че умните хора знаят повече проклятия - дори и да не ги използват през цялото време. Част от вашата емоционална интелигентност е да знаете как и кога да използвате тези думи.

Как социалните мрежи влияят на психиката ви

Обичате студени душове

Може би сте чували за тенденцията да вземете студен душ или да плувате в студена вода, за да дадете на тялото си енергизиращ тласък. Въпреки че все още няма много научна информация за това, авторите на едно проучване от Финландия, където зимното плуване е често срещано явление, отбелязват, че адаптирането към студена вода е свързано със значително намаляване на напрежението и умората и подобряване на настроението и памет. Това са всички неща, които могат да подобрят мозъчната функция и производителността. Освен това излизането от зоната на комфорт и натрупването на смелост да завъртите копчето надолу може да ви вдъхнови до края на деня, според статия на New York Times за студените душове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com