Как социалните мрежи влияят на психиката ви

7467
Как социалните мрежи влияят на психиката ви
Снимка: iStock

Вероятно не сте имали телефон, когато сте расли. За да се мотаете с приятели и да срещнете нови хора, някога трябваше да излезете навън и да се срещнете с тях лице в лице. Е, през последните 40 години технологиите промениха начина, по който мислим за срещите с хора. Сега има деца, които учат на нови устройства, които не са били налични, когато вие сте расли. Можели сте само да мечтаете за нещо толкова сложно.

Повече социални мрежи - повече депресия

Но какво е истинското въздействие от използването на тези екрани в часовете, и то на толкова млада възраст? Сега децата учат пред екрана, срещат се с приятели, играят и завързват познанства, защото нямат избора за жив контакт. Развитието на социалните медии също се ускорява главоломно през последните няколко години. Сега е по-лесно от всякога да се срещате с хора от цял ​​свят, но това си има своите силни и слаби страни като всичко, разбира се.

Кои са най-големите лъжци в социалните мрежи?

В социалните мрежи се въртят какви ли не лъжи - това не е никаква новина. Но мъжете и жените лъжат по различен начин, включително и в з...

Хората, които не знаят, че не всичко онлайн е вярно, получават фалшиво усещане за реалността и в днешно време са по-депресирани от всякога. Има проучвания, които показват, че някои акаунти в социалните мрежи водят до това, че предимно момичетата се чувстват зле за телата си или начина, по който изглеждат заради образите, които виждат всекидневно.

Джеси Джей: Ако нямаше социални мрежи, повече хора щяха да са женени

Това е фалшиво усещане за реалност, което може да бъде опасно, ако се окаже достъпно до децата от малка възраст. Те започват да си изграждат фалшива представа за стандартите в света и да сравняват себе си, живота си и възможностите си с тези фалшиви образи зад екрана.  От друга страна, ако имате бизнес, това може да бъде чудесен начин да разширите бизнеса и да достигнете до правилния целеви пазар. Благодарение на алгоритъм, който работи, за да изпрати вашата информация до правилните хора, към които се опитвате да насочите рекламата си. Това може да помогне на бизнеса да расте изключително бързо, ако се прави правилно.

Употребата на социалните медии трябва да се съобразява с възрастта на потребителите, а малките деца е добре напълно да бъдат ограничени преди да развият травми и грешни въображаеми представи за телата си и света, в който живеят.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com