Навиците, от които детето ви трябва да се отърве през лятото

1183
Навиците, от които детето ви трябва да се отърве през лятото
Снимка: iStock/Guliver

Горещият летен сезон може да бъде най-предпочитаното време за почивка, изпълнен със забавления за повечето палави деца. След като вратите на училището са затворени за кратка ваканция, децата са готови да се чувстват свободни, спокойни, да забравят всичко за домашните си и тежките ученически чанти и да се втурнат в игри под палещата жега на лятното слънце. Следователно родителите трябва да полагат допълнителни грижи, за да предпазят малките си от пристрастяване към вредните навици, които могат да останат с тях за много по-дълго от очакваното.

1. Пропускане на сутрешна закуска:

Сутрешната закуска е важно хранене за деня, което може да подобри цялостното здраве и тонус на вашето дете. Яденето на добре балансирана закуска сутрин може да поддържа децата ви енергични през целия ден. Освен това ще им помогне да се концентрират по-добре и да поддържат ума си свеж и остър. Пропускането на сутрешното хранене може да направи децата предразположени към затлъстяване поради склонността им да търсят снаксове за похапване преди основното ядене. Предлагането на атрактивна и апетитна порция за закуска определено може да им грабне вниманието.

30% от децата в България са със затлъстяване

Около 40% от децата в начална училищна възраст са със затлъстяване и рядко спортуват. През последните години броят им в Европа главолом...

Всяко дете обича да прекарва повече време в игра, отколкото в ядене. Така че родителите трябва да изпробват някои прости и креативни рецепти за закуска, подходяща за деца, като препечен хляб с фъстъчено масло, зърнени храни с плодове, смутита, сладки картофки, препечени филийки, пилешки сандвич със сирене, омлети и много други.

Тези думи могат да променят живота на една дете!

2. Оставане до късно вечер:

Времето за лягане на детето често се обърква по време на летните ваканции. Повечето деца остават будни до късно, като гледат филми със семейството и приятелите си, играят игри, сърфират в интернет и чатят чрез приложения за социални медии. Родителите трябва да внимават, защото превръщането на детето в нощна птица може да повлияе на ежедневните му навици за сън. Липсата на сън може да накара децата да се чувстват уморени през целия ден, като по този начин ги направи по-уседнали, лениви и раздразнителни.

3. Твърде много време пред екрана:

Витамините в диетата на децата: важни за растежа им

Витамините в диетата на децата са важни за правилното функциониране на организма и запазването на здравето на децата. Витамините са от ...

Днешните технологии поставят света на една ръка разстояние. Децата често запълват свободното си време през лятото с допълнително време пред екрана, използвайки електронни устройства като смартфони, лаптопи, телевизори, таблети и компютри. Прекарването на твърде много време на тези цифрови устройства може да изложи децата на риск от затлъстяване и занижаване на физическата им активност.

Най-подходящото име за детето ви според зодията му

4. Прекаляване с нездравословна храна:

По време на лятната ваканция децата прекаляват с нездравословни храни и нездравословни напитки, като газирани, което може да ги тласне направо към прекомерно наддаване на тегло. Яденето на твърде много преработени и сладки храни, които съдържат голямо количество сол и захар, може да повлияе на цялостното здраве на вашето дете – излагайки го на по-висок риск от развитие на затлъстяване, диабет и високо кръвно налягане (хипертония) в по-късна възраст.

Така че побързайте, не е твърде късно, започнете да заменяте тези нездравословни дълбоко пържени храни и преработени закуски като чипс с по-здравословни опции като сочни плодове, смутита, кисело мляко, супи, сандвичи, салати с кълнове и пресни зеленчуци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com