Не е за вярване, но хората с трудно детство имат 4 ПРЕДИМСТВА

3439
Не е за вярване, но хората с трудно детство имат 4 ПРЕДИМСТВА
Снимка: https://pixabay.com

Всеки човек има различни истории от детството си, като за съжаление някои от тях не могат да се похвалят с хубави моменти, а са преживели доста тежки ситуации. В интерес на истината обаче това ще им донесе ползи в бъдещето. Част от техните качества са свързани с по-голяма емпатия спрямо останалите, съпричастност, доброта. А какви други ползи рефлектират в живота им като възрастни, прочетете в следващите редове:

Адаптират се много по-бързо

Животът преди технологиите е бил изключително забавен!

За хората, родени през седемдесетте, има технологичен напредък, който ни кара да се чувстваме сякаш сме родени в каменната ера. Не сме ...

Когато едно дете е преживяло много трудни и стресови ситуации, психиката му започва по-бързо и лесно да се адаптира към стреса. Учените определят това като когнитивна гъвкавост, която се изгражда като цяло в живота на човека, а като възрастен му помага за по-лесното намиране на изход от ситуацията и по-бързото приспособяване към промените и стресовите ситуации.

Изготвяне на бърза стратегия

Учените споделят, че хората с по-тежко детство и минало, са способни да взимат по-бързо решения и да се справят в трудните ситуации, като запазват самообладание в такива моменти. Те правят тези изводи на база проведени проучвания сред хора с подобно детство.

Умеят бързо да индикират прииждаща заплаха

Неща, които всеки от нас е преживявал като дете, но не е споделял с никого

Нали знаете как е модерно да се казва, че нещо ти се е случило като дете, а след това да се окаже, че всички други са го правили? Е, от...

Хормонът норепинефрин действа в организма ни, като ни помага за идентифизирането на прииждаща опасност. Той започва синтеза си при неочаквани събития, изненади, стресови ситуации. Според проведени изследвания конкретно от невробиолога Иън Робъртсън, този хормон спомага дейността на мозъка ни, когато се натрупа в умерени количества в нашето тяло. Успява да ни спомогне за по-добра концентрация и засилване на паметта. Можем да свържем тези факти със ситуацията на хората с по-тежко детство, тъй като при тях този хормон се е натрупал в организма, а в бъдеще, ако е в умерени количества, както споменахме, може да има доста ползи, свързани със способността за учене, усвояване на материала, спряване с различни стресови ситуации, индикиране на заплахи, лесно откриване на изход и т.н.

Артистични умения

Има много примери сред нас, най-вече сме запознати с животите на известните личности, някои от които са имали доста трудно детство, а в момента са сред най-добрите артисти в света. Конкретен пример можем да дадем с Чарли Чаплин. Калифорнийски учени пък правят проучване сред над 230 участници с артистични способности като пеене, танци, актьорско майсторство, дизайн и др., като ги анкетират относно живота им като деца. Хората с много трудно детство споделят, че са намерили спасение именно в изкуството, а като техни черти от характера можем да отразим и тревожността и срама. Благодарение на него те са успели да създадат за себе си един по-добър живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com