Не е за вярване, таблетки за съдомиялната ще почистят тези 9 неща

3642
Не е за вярване, таблетки за съдомиялната ще почистят тези 9 неща
Снимка: https://pixabay.com

Много от продуктите на пазара имат различни приложения, освен тези, за които са специализирани, а ние не подозираме за тях. Такива са например и таблетките за съдомиялна – можем да ги използваме като помощно средство за различни дейности вкъщи, а нека видим и някои от тях:

За вратата на фурната и загорели съдове

Остатъците по съдовете винаги са по-трудни за изтъркване и почистване без нараняване на повърхността на съда. Както и ако има изпечени такива, останали по вътрешната страна на вратата на фурната. За да ги премахнете внимателно, използвайте таблетка за съдомиялна машина, потопена в топла вода. Бърз и ефикасен трик, който не уврежда другите части.

Срещу петна от кафе и чай

Ако не се пере - сложете го в миялната!

Не, не можете да слагате котката си в съдомиялната машина, но ето 10 неща, които може би не знаете, но можете да измиете в съдомиялната...

Кафето може и да оцвети чашите ви, ако не ги изплаквате веднага след консумирането му. За да върнете стария вид на чашите си, използвайте част от таблетка за съдомиялна, напълнете чашата до ¾ от нея и добавете таблетката. Оставете за около 1 час и след това изплакнете добре с гореща вода. От петната няма да има и спомен.

Кофата за боклук

Добре е да измиваме кошчето си за боклук всяка седмица, а за да сме сигурни, че то е напълно чисто и не са останали неприятни миризми – напълнете го с гореща вода и пуснете една таблетка за съдомиялна машина в него. Изчакайте около един час за по-добро накисване и след това изплакнете добре с гореща вода.

Хладилникът

Ако по хладилника имате разлети напитки или храни, може да използвате таблетката за почистването им. Потопете я в гореща вода и с плоската част изтъркайте замърсените участъци, като предварително премахнете храната.

5 неща, които да слагаме винаги в миялната, когато има място

1. Пластмасови аксесоари за кола Хрупкавите аксесоари за кола се почистват наистина добре в съдомиялната машина. Знаете колко лепкави ...

Мивката

Дъното на мивката се замърсява изключително бързо, а то трябва да се поддържа чисто. За целта може да използвате таблетка за съдомиялна машина вместо препарат. Разтрийте таблетката по повърхността, като си помагате и с топла вода. След като резултатите вече са видими и мивката е чиста, изплакнете обилно с топла вода.

Теч на масло от автомобила

Ако от колата ви е текло масло и е оставило петна в гаража или на двора, чрез таблетката за съдомиялна може да се отървете от тях. Намокрете участъка и разтъркайте с таблетка, ако не ви стигне една, използвайте повече. Оставете известно време да престои, а след това изплакнете с вода.

Тоалетната

Никога не слагайте тези неща в миялната машина

Дървени лъжици и съдове В дървените кухненски пособия се развъждат бактерии, които могат да заразят останалите съдове в миялната машин...

За да почистите лесно и бързо тоалетната си, пуснете една таблетка за съдомиялна в нея, като я оставите известно време да се разтвори. Таблетката може да се използва и за почистване на следи от твърда вода.

Пералнята

За да почистите пералнята си от евентуално насъбрали се бактерии и варовик, на всеки 3 месеца поставяйте таблетка за съдомиялна в отделението за прах и пуснете на програма с гореща вода. Може да добавите в барабана кърпи и парцали за по-голям ефект.

Градински мебели

Става въпрос за тези, направени от пластмаса. Чрез таблетката за съдомиялна може да почистите ефективно всички останали по тях петна. Използвайте топла вода и таблетката, като нея използвате вместо гъба и разтърквате мебелите с нея. Но внимавайте и проверете на малък участък дали няма да се обезцвети материалът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

5 грешки, които се допускат при нова връзка

Много поучителна притча за доверието

Стихотворение за 8 май 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 8 май 2024

Таро хороскоп за 8 май 2024

Изследователи разкриват трик за по-добра памет, който наистина работи

Разлики между черни и зелени маслини

Как тази дразнеща черта на характера може да ви помогне да живеете по-дълго

Експерти: Колкото по-сезонен, толкова по-естествен е зеленчукът на трапезата ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година
Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

Много хора, след изпълнен със събития ден, търсят спокойствие и тишина в близък контакт с природата. Не всеки може да си позволи собствена градина,...