Не хвърляйте кората от лимон! Ето защо и как да я използвате

39569
Не хвърляйте кората от лимон! Ето защо и как да я използвате
Снимка: iStock/Guliver

Лимоновият сок може да се използва по много различни начини, когато става въпрос за храна. Едно от най-популярните летни освежителни напитки в Индия, нимбу паани е резултат от сладко-киселия сок. Често изстискан върху храни като риба, пиле, царевица, салати или сладки картофи, лимоновият сок добавя усещане за пикантност и може да добави разтърсване на вкуса, за да подобри вкуса на почти всяка храна. Въпреки това, следващия път, когато използвате сока, за да овкусите храната си, не изхвърляйте корите, тъй като корите са толкова полезни, колкото и сокът и могат да се използват по много начини.

1. Приготвяне на хлебни изделия

Това е един от най-лесните начини за използване на лимонови кори. Измийте и подсушете корите, настържете. Използвайте тази лимонова кора на прах за приготвяне на торти, пудинги, мъфини и дори бисквити. Мекият лимонов вкус ще ви осигури добър вкус.

2. За добавка към супа

Можете да настържете лимонови кори, докато приготвяте супа, за този мек лимонов вкус или за подобряване на вкуса на супата. Добавянето на лимонови кори в супата също ще увеличи хранителния коефициент на предястието, тъй като е богато на антиоксиданти и витамин С.

Чаша вода с лимон преди лягане и вижте резултата

3. За сосове и подправки

Ако обичате сосове и подправки, използвайте сушени и стрити на прах лимонови кори, за да подобрите вкуса. От тези кори можете да приготвите лимонов мармалад.

4. Приготвяне на чай с лимон

О, това е нещо, всички трябва да опитате! Всичко, от което се нуждаете, е чайник за чай, малко вода, лимонови кори и малко захар. Поставете чайника на среден огън и добавете вода в него. Оставете водата да заври и след това добавете лимоновите кори заедно с малко захар. Варете 2-3 минути и готово, вашият лимонов чай ​​е готов.

5. За захаросани лимонови корички

Знаете ли, можете да ядете и тези лимонови кори? Е, ето една проста рецепта, с която лесно можете да си направите захаросани лимонови корички у дома. Нарежете дебели ленти от лимоновите кори, сварете ги и ги измийте на студено. Направете го 2-3 пъти и след това пригответе сиропа, като сложите равни количества вода и захар. След като сиропът започне да се сгъстява, добавете лимоновите кори и варете, докато кората омекне и се бланшира. Оставете сместа да се охлади и съхранявайте в херметически затворен буркан за по-късна употреба.

8 безценни приложения на ЛИМОНА

6. Подправка с лимонови кори

Ще се изненадате да разберете, че лимоновата кора може да се използва и като подправка за готвене на цяла пуйка и пиле. Докато мариновате цялата пуйка или пиле, използвайте остатъци от лимонови кори за допълнителен вкус! Не само това, ако не харесвате черен пипер или риган, можете да използвате изсушени и смлени на прах лимонови кори за лимонов вкус.

7. Дезодорант за хладилник

Миризливият хладилник наистина може да отблъсне всеки човек. Лимоновата кора е отличен начин да предотвратите тези миризми. Почистете лимона от кората и добавете малко сол. Поставете го във всеки ъгъл на вашия хладилник. Така целият ви хладилник ще ухае добре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 22 май /валутен калкулатор/

Знаете ли колко е дълга Стара Планина

5 мощни талисмана за късмет, успех и пари

Отношенията ви са в криза? 4 знака, че Вселената тества връзката ви

Как да върнем страстта във връзката си?

3-те принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Как да превърнете вазата в талисман за сбъдване на желания?

5 неща за себе си, които трябва да кажете само на мъжа, за когото ще се омъжите

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com