Не казвайте тези 6 неща на детето си

40792
Не казвайте тези 6 неща на детето си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да бъдеш родител е може би най-хубавото, но и най-отговорното нещо. Децата са тези, заради които си струва да живеем, които ще осмислят дните ни, но трябва да знаем, че не всичко ще бъде розово. Понякога ще има разногласия, понякога ще ни ядосват, няма да се заслушат в съветите ни и ще си правят това, което искат. Колкото повече растат, с толкова повече проблеми ще се сблъскваме. Но как трябва да реагираме? Как да се държим с децата си по време на спор?

Независимо как се чувствате в този момент, трябва да бъдете много внимателни с думите си и никога да не изричате тези фрази:

Как таблетите увреждат детската психика

На всички родители се налага да се справят с детския плач. Не всички методи за успокоение, обаче са безопасни, а някои учени съветват н...

"Ти си ... (обиден епитет)"

Независимо какво беля е направило детето и за какво ни е изнервило, трябва да бъдем много внимателни с думите. По време на спор може да изречем неща, с които да го обидим. Епитетите, които използваме, дори и несъзнателно, могат станат причина за наранени чувства или повишен гняв.

Тези думи, с които може да наречем детето си, по време на спор, биха могли да окажат голямо въздействие върху неговите взаимоотношения и самочувствие за години напред. Така че бъдете много внимателни!

"Никога не съм те искал/а."

Отношението към децата с увреждания - "не го пипай, ще се заразиш"

Ако не се предприеме нещо за децата с увреждания, нямате идея какво ще случи след 10-15 години. Това заяви журналистката Красимира Обре...

"Иска ми се никога не се беше родил.” – тези думи, които също несъзнателно може да излязат от устата ви в момент на гняв, ще се стоварят върху детето ви като бомба. Нима искате то да си мисли, че е нежелано и да се чувства зле? Сигурни сме, че не това целите, затова никога не изричайте такива неща, независимо колко сте ядосани!

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com