Не правете тези ГРЕШКИ, когато тренирате, защото пречите на отслабването

1623
Не правете тези ГРЕШКИ, когато тренирате, защото пречите на отслабването
Снимка: iStock/Guliver

Отслабването е свързано с две неща: правилно хранене и спортуване. И двете се изгражда трудно като навик, но са най-полезни за всеки човек. Що се отнася до тренирането, има някои правила, които трябва да се спазват, за да постигнете желаното тегло. Въпросът не е просто да се движите, а да наблягате на точните мускулни групи и части от тялото, за да свалите излишните килограми. Ето каква би могла да бъде вашата грешка, ако редовно посещавате залата, но не виждате разлика на кантара.

Не се храните добре преди физически упражнения – хубаво е да нахраните поне час преди да посетите залата. Не е хубаво да го правите на празен стомах, защото може само да ви стане лошо. Няма да изгорите повече калории, ако не сте яли нищо. Ако сте хапнали порция с бавно разграждащи се въглехидрати, топенето на мазнини ще продължи по-дълго време.

Не проявявате воля – трябва да поработите усилено в залата, за да успеете да изгорите калории и най-вече трябва да имате търпение. Усилената работата ще даде резултат, но той няма да бъде видим след първата тренировка. Важно е да тренирате толкова, че да се изтощите или да пристъпите извън зоната си на комфорт. Само тогава ще има резултати. Тренировката ви трябва да продължи поне 30-40 мин.

Правите само кардио упражнение – разберете, че потенето не означава, че горите калории, а че освобождавате токсини и вода. С кардио тренировките може да направите именно това. Те са за повишаване на издръжливостта, не оформяне на тялото и мускулите. За отслабването е необходимо да включите и силови тренировки. При тях се горят повече калории, което продължава, дори когато не правите нищо, защото мускулите ще бъдат стегнат и оформени.

Постоянно проверявате дали сте свалили килограми – а от това няма смисъл. Може да разберете, че сте отслабнали по дрехите, които ви падат или ви са широки. Кантарът няма да покаже точно, защото според храната и напитките, които сте поели през деня, той може да покаже различно тегло от действителното ви. Може да използвате и метър, с който да премерите обиколката на бедрата, ханша, ръцете и местата, където искате да отслабнете. Това е по-ефективен начин.

Консумирате много протеини след тренировка – това е една от основните групи вещества, нужни на организма, които помагат за изграждане на мускулната маса. С тях обаче не трябва да прекалявате, например пиейки по няколко протеинови шейка или хапвайки обилно ястие след тренировка. Прекаляването с протеините може да доведе до запазването им в организма, но не под формата на мускули, а мазнини, което е далеч от целта ви. Заради това може да напълнеете, а не да отслабнете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се празнува Великден в различните страни: 9 необичайни традиции

Гозба на деня - Домашно пържено кюфте, царят на българската кухня

Колко ястия се слагат на масата на Великден?

Велика събота 2024 - какво може и какво НЕ може да се прави

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com