Неща, които използваме погрешно в ежедневието

2416
Неща, които използваме погрешно в ежедневието
Снимка: iStock

Може би често правите тези грешки в ежедневието.

1. Вашата миялна машина

Има толкова много грешки, които хората правят със своите съдомиялни машини, които дори не осъзнават. Като претъпкване с мръсни съдове, поставяне на прибори наобратно или предварително изплакване на чинии и купи, преди да ги поставите вътре. Може също да не осъзнавате, че трябва редовно да почиствате съдомиялната машина, за да работи правилно. Ако не го направите, остатъците от храна могат да се уловят във филтъра и да попречат на съдомиялната ви да източи или изплакне правилно, което да доведе до по-мръсни съдове.

2. Зарядното за вашия телефон

Всяка вечер включвам телефона си, когато си легна, и го оставям да се зарежда през нощта, докато спя. И очевидно това е едно от най-лошите неща, които можете да направите, когато става въпрос за батерията на телефона ви. Експертите казват, че зареждането на телефона ви толкова дълго може да доведе до по-бързо стареене на батерията и че всъщност е идеално батерията да се поддържа между 30 и 50 процента. Това може да е вярно, но ако все още се притеснявате, че телефонът ви ще се развали, помислете за преносимо зарядно устройство, за да го поддържате зареден – но не прекалено – през деня.

Хитри идеи и трикове как да си заредим телефона без ток

3. Почистващи кърпички

Едно плъзгане на вашите кърпички е всичко, което е необходимо, за да дезинфекцирате плотовете си, нали? Специалистите предупреждават, че за да убиете микробите и бактериите, вашият плот (или маса и т.н.) трябва да остане мокър за 3 до 5 минути, след като го избършете. Това означава, че вероятно ще трябва да използвате повече кърпички, отколкото предполагате.

4. Вашият грил

Съжалявам, но може да не сте майсторът на скара, за който се мислехте. Не загрявайте предварително скарата? Ще имате неравномерно изпечено месо. Мислите, че всички точки на скарата са еднакви? Невярно – ще искате да преместите храната от зони с висока топлина към зони с ниска топлина в точното време за най-добри резултати. Поставяне на храна само на директен огън (т.е. открит пламък)? Вероятно ще го изгорите отвън - точно както по-горе, възползвайте се от косвените топлинни петна. Отваряте капака на всеки няколко минути, за да проверите храната си? Изпускате ценна топлина и влияете на времето за готвене.

5. Препарат за пране

Много хубаво не е на хубаво. Поне що се отнася до перилния препарат. Използването на твърде много може не само да направи дрехите ви по-мръсни и по-мазни, но също така може да остави бели петна. Измерете внимателно вашия перилен препарат и се уверете, че използвате правилния вид за вашата перална машина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com