Нещата, които НЕ трябва да купуваш на разпродажба

5732
Нещата, които НЕ трябва да купуваш на разпродажба
Снимка: iStock/Guliver

Летните разпродажби се очаква да са отново много печеливши. И колкото по-ниски са цените, толкова по-голямо изкушение да пазарувате. „Просветлението“ идва, когато осъзнаете, че вече не харесвате някои от нещата, които сте придобили с такава страст, както преди, те не се вписват добре в гардероба ви и като цяло по някаква причина искате нещо съвсем различно.

Експертите споделят какво никога не трябва да се купува при разпродажби и кое, напротив, заслужава нашето внимание.

Първо, не купувайте неща за бъдеща употреба. Например тясна рокля с очакването, че до следващото лято ще отслабнете. Ако не ви стане, откажете да купувате, дори ако нещо наистина ви харесва.

Неща, които никога не трябва да купуваш на промоция

Едва приключили извънсезонните продажби, световните летни продажби побързаха да ги заменят. След няколко седмици започват отстъпки за ц...

Друг съвет: не купувайте дрехи за предстоящия сезон, които са на мода през този сезон. Има шанс след една година да изглеждате нелепо в тях. Виждайки ви с нова рокля, някой със сигурност небрежно ще отбележи: „О, този цвят беше на мода миналата година!“ При продажбите трябва да купувате класика, която не е на мода. Особено вечерни рокли. Не се препоръчва да купувате много дрехи в разпродажба, ако възнамерявате да промените цвета на косата или стила си като цяло. Може да се случи така, че купените артикули да не отговарят на новия ви облик. Ако все още не можете да устоите на пазаруването, вземете универсални дрехи, които ще изглеждат подходящи, независимо дали имате къса или дълга коса, руса или брюнетка.

При предложение три неща на цената на едно често от три рекламни якета, едното така или иначе не се носи. Такава покупка може да се счита за успешна, ако и трите неща са подходящи за носене. Но това не се случва често. Ако само едно ви стои добре, а останалите две трябва да бъдат преправяни, приспособявайки се към вашата фигура, всичко това може да ви струва повече от купуването на едно модерно нещо, което ви пасва идеално. Златното правило за пазаруване по време на периода на продажбите: първо гледайте не цената, а нещото и ако искате да го имате в гардероба си на всяка цена, тази покупка няма да е грешка.

Не бива да купувате блуза, ако не знаете с каква пола или панталон можете да я носите. Потенциалът на даден артикул се изчислява, както следва: разделете цената на броя комбинации с други артикули във вашия гардероб. Чудесно е, ако якето, което сте харесали в магазина, може да се носи не с една от вашите рокли, а с няколко, освен това с панталони и поли.

Продавачите в разпродажбите знаят как да убедят с аргумента, че няма да има повече шанс да направите такава изгодна покупка. Задачата на продавача е да продава, така че слушайте преди всичко себе си. За да разберете колко ви е удобно в дадено нещо, разходете се с него, седнете, вдигнете ръце ... Вашето тяло ще ви каже най-добре от всички съветници дали имате нужда от тази покупка. По-добре е да пазарувате сами, а не в компанията на приятели или роднини. На спокойствие ще можете сами да оцените всички плюсове и минуси, без да се приспособявате към нечий вкус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Искате промяна в живота си? 4 древни японки правила за щастие

7 забранени неща в гардероба, които ще ви натоварят с 50 кг повече

Изхвърлете тези 6 неща спешно, за да не донесат бедност и проблеми в живота

Жените от тези зодии са магнит за богати мъже

Кои билки помагат за ускоряване на метаболизма?

10 случая, когато е време да осъзнаете, че младостта си е тръгнала безвъзвратно

Как лесно да проверим дали парфюмът е оригинален?

Пречи ли бавния метаболизъм на отслабването или е просто мит?

Ако остане главата на кърлежа в кожата - какво да правим

Какви цветя е добре да отглеждаме у дома?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com