Нещо невероятно се случва с Титаник на всеки 6 години

46154
Нещо невероятно се случва с Титаник на всеки 6 години
Снимка: Pixabay.com

Представяме ви поредната невероятна история, която е факт!

Смята се, че "Титаник" е първият кораб в историята, който е изпратил международен сигнал за бедствие "SOS" чрез радиотелеграфната връзка. Въпреки това, не всеки знае една мистериозна легенда, свързана с печално известния британски трансатлантически параход.

Астронавт от МКС видя нещо потресаващо в Космоса (ВИДЕО)

През февруари астронавт от борда на Международната космическа станция публикува видео, на което са уловени 3 неидентифицирани летящи об...

Според някои независими изследователи, сблъскалият се в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. с айсберг лайнер в северната част на Атлантическия океан, продължава да изпраща сигнал за помощ на всеки шест години. Експертите в областта на мистичното и свръхестествените явления са убедени, че известната трагедия, която отне живота на около 1500 души, не е завършила по нормален начин и нейното ехо периодично се повтаря, засядайки в своеобразна времева верига.

Неслучайно те казват, че силните негативни емоции на човек оставят следа върху тъканта на реалността и когато се случи нещо наистина катастрофално, ехото на миналото не може да бъде избегнато.

5 от най-бруталните убийства, които шокираха света!

Така, според тях, се появяват различни призраци и подобни извличания от миналото. Тази загадка обаче е подкрепена от редица данни. На 15 април 1972 г. Лойд Детмър, който работел като радист на американския боен кораб Теодор Рузвелт, неочаквано получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неразбираем глас, който молел за помощ за пътниците и екипажа на потъващия "Титаник".

Знаете ли защо Русия продава Аляска на САЩ?

Само за първите 50 години от притежаването на тази земя американците получиха от нея сто пъти повече. Как царските чиновници са могли д...

Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала. "Титаник", казват те, отдавна е потънал - това е история, което означава, че или говорим за някаква глупава шега, или Детмър просто не е чул добре. На американеца, обаче, всичко това изглеждало подозрително и той започнал собствено разследване от любопитство. Обръщайки се към военните архиви, той с изненада научава, че колегите му в миналото също са получили подобни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и т.н., т.е. строго в интервал от шест години.

3 невероятни истории за хора, оцелели въпреки обстоятелствата

Всеки път радистите изглежда са чували покойния капитан Едуард Смит, който призовава за спасяване на хора на борда на „Титаник“. Детмър очевидно не е бил готов да направи подобно откритие и мъжът рязко спрял изследванията си. Освен това той е бил лекуван дълго време за неврози в една от клиниките в Балтимор.

През април 1996 г. канадското издание Toronto Sun пише за подобни "радиопризраци", получени от кораба "Квебек" като интервалът между сигналите отново е бил 6 години. Оттогава, уви, за загадъчните сигнали за бедствие от потъналия "Титаник" вече не е било съобщавано. Някои казват, че на радистите по света е строго забранено да говорят за тази аномалия. Други пък смятат, че легендарният лайнер най-накрая е намерил покой и вече не смущава жителите на бъдещето.

Запознайте се с българския гений, създал машина, която прави електрически ток чрез магнитни полета

Стефан Маринов е роден на 1 февруари 1931 г. София. Малко хора знаят за неговото велико изобретение. Той създава машина, която прави ел...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com