Нестандартни начини за употреба на съдомиялната машина

2924
Нестандартни начини за употреба на съдомиялната машина
Снимка: Castorly Stock / Pexels

Вашата съдомиялна може да ви влезе от полза и за почистването на неща, за които дори не ви е идвало наум. Нека ви кажем за няколко нетипични идеи за използването на вашата съдомиялна, но трябва да я почистите добре при следващо миене на съдове.

Обувки от гумен материал

Кои са най-честите проблеми, които можем да имаме със съдомиялната?

Съдомиялните са ни в голяма помощ в домакинската работа и са незаменими за облекчаването на миенето на чинии и прибори. Тези, които има...

Не знаете как да се отървете от мръсотията по домашните чехли, джапанките, гумените ви ботуши и други подобни? Има изход за това но не е пералнята, а съдомиялната. Поставете обувките ана горния рафт, което ще ви даде възможност по бърз начин да се отървете от пясъка и мръсотията, полепнали по тях. След това включете режима на изплакване, за да завършите измиването. Но миенето на обувки от кожа и велур в съдомиялната машина не си струва.

Решетки от абсорбатори и газови печки

 Всяка домакиня знае колко е трудно да се измие на ръка мазнината и саждите, които се образуват върху решетките от абсорбатори и газови печки. Обикновената гъба и почистващите препарати са практически безсилни. Но ще ви помогне съдомиялна машина, която може да се пусне няколко пъти, която ще почисти старателно оребрените повърхности. Ако замърсяването не е значително, тогава един цикъл на  измиване ще бъде достатъчен.

Зеленчуци и плодове

Как да изваждаме "по-чисти" съдове от съдомиялната

Нищо не е по-неприятно от това да отворите съдомиялна машина след цикъл и да откриете, че всичките ви съдове са все още мръсни. В повеч...

 Ако сте почитатели на консервирането на плодове и зеленчуци за зимата, тогава съдомиялната машина ще бъде истински помощник за вас. Когато миете зеленчуци и плодове в съдомиялна машина, трябва да спазвате няколко прости правила. Почистете  ги предварително от листа и други големи замърсители, за да не запушите канала. Можете да използвате само режим на изплакване. Изхвърлете  и изсипете почистващите препарати, ако са останали в отделението. Поставете малките плодове и зеленчуци в мрежата за миене, за да не попадат извън отделението и да запушат съдомиялната.

Кухненски гъби и кърпи

Кърпите и парцалите, използвани в кухнята, буквално могат да се нарекат място за размножаване на бактерии. Почистването им, като ги изплакнете под течаща вода, сте ги залели предварително с огромно количество препарат, е почти невъзможно! Дори това няма да ги оттърве от вредните микроорганизми. Но съдомиялната е в състояние да се справи с тази задача. Достатъчно е да зададете температурния режим от +60 до +90 ° C и да стартирате машината. Предварително фините гъби и парцали се поставят в мрежи за пране, за да не се запуши съдомиялната.

Аксесоари, ленти за коса, бижута и други дребни неща

Какво още можем да измием в съдомиялната?

Досега съдомиялната машина почистваше само мръсни съдове? Грешка! Съдомиялната машина може да се използва за „измиване“ на ...

 Доста е трудно да почистите ръчно малки предмети, аксесоари и бижута, които често ползвате в ежедневието си. Трябва да закупите специални почистващи препарати и кърпи. Много по-лесно е да измиете всички тези малки неща в съдомиялната машина. Особеността на измиването на такива малки части в миялната е проникването на вода в най-недостъпните кътчета за обикновените почистващи продукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com