Незрящ мъж счупи световен рекорд за скорост

32136
Незрящ мъж счупи световен рекорд за скорост

Майк Нюман, бивш банков мениджър, постави нов рекорд за максимална скорост от незрящ водач. 52-годишният мъж от Манчестър е вдигнал 300 км/ч, карайки автомобил "Порше 911" и с тази скорост е подобрил досегашния рекорд, съобщи британският вестник „Телеграф".

Предишният рекорд за скорост от незрящ човек беше дело на Метин Сентурк - турски поп певец, който вдигна 293 км/ч с автомобил "Ферари F430".

С това постижение той е надминал мнозина от зрящите водачи, които не са вдигали подобни скорости. Британецът е получавал напътствия по радиото за посоките, които е трябвало да следва. В последствие Майк е коментирал: „Когато бях на шеста предавка, знаех, че се движа достатъчно бързо".

Майк Нюман се е родил незрящ, но е работил като бизнес мениджър в Барклис, а сега управлява своето благотворително дружество Speed of Sight. Целта е инвалиди да се занимават с различни моторни спортове, като специално за дружеството Нюман е създал уникален пистов автомобил с два волана, два комплекта уреди и улеснен достъп.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com