НИКОГА не допускайте тези козметични грешки, ще съсипете кожата си 

1875
НИКОГА не допускайте тези козметични грешки, ще съсипете кожата си 
Снимка: https://pixabay.com

Грижата за кожата и косата и като цяло – външния вид, винаги е била важна, за да сме в най-добрата си форма. Но трябва да сме достатъчно информирани за продукта и правилната употреба, за да можем да получим най-добрите ефекти, а не да дадем парите си на вятъра за скъпа козметика, която не подобрява състоянието ни.

Има някои грешки обаче, които всички сме допускали поне веднъж, съзнателно или не толкова, а някои от нас дори продължават да го правят. Нека видим кои са те и с какви методи да ги заменим, за да извлечем ползите от продуктите.

Знаете ли какви са ползите от грима за кожата?

Всяка една жена се грижи ежедневно за кожата си – било то с почистване, нанасяне на хидратиращ крем и ако ще се гримира, прави го...

Нанасяме нощен крем за лице точно преди лягане

За да видим истинските ефекти и резултати от нощния крем, той трябва да се нанася на кожата поне час и половина преди лягане, а не непосредствено преди сън. По този начин ще позволим на всички полезни съставки да се абсорбират от нашите клетки и да попият в кожата ни. А ако нанесем крема си и веднага се доберем до възглавницата, рискуваме всичките полезни вещества да попаднат не в словете на кожата ни, а върху повърхността на калъфката ни например. По този начин харчим и излишно количество крем.

Измивате лицето си с мицеларна вода

Всеки човек избира по какъв метод да почиства лицето си от грима и замърсяванията. Голяма част от хората избират това да се случва чрез мицеларната вода, като се заблуждават, че тя може да подейства и като тоник или друг лосион за лице. В резултат на това те не измиват лицето си след контакт с мицеларната вода, а това е абсолютна грешка. Този продукт е само първа стъпка от почистващата рутина, затова е задължително измиването на лицето с вода след това. Втора стъпка е измиване чрез почистваща пяна/гел и т.н.

Правилното хранене може да подобри външния вид на кожата ви

През последните години грижата за по-здрав вид на кожата засяга не само по-възрастните потребители, но и по-младите. Тази тенденция нап...

Измивате косата си само веднъж с шампоана

Тук става въпрос в рамките на едно къпане, с което искаме да ви кажем, че изплакването на косата само веднъж с шампоан не е достатъчно, за да премахне всички замърсявания и мръсотия от скалпа и косъма. По този начин ние пропускаме почистването в дълбочина, а следващото нанасяне на шампоана пък ще премахне останалите нечистотии и ще почисти качествено и старателно цялата коса.

Има различни методи, които показват как е правилно да масажираме главата си, докато нанасяме шампоана, как правилно да измиваме косата си и т.н. – интернет пространството залива с подобни видеа, благодарение на които можем и директно да видим как се постигат тези резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Ползите и вредите от газираната вода - можете ли да я пиете всеки ден

Желязната лейди: 4 начина да спечелите сърцето на жената Скорпион

Как да балансирате между връзката с партньора и приятелите си

Ново начало: Как да смените професията, ако сте на 30, 40 или 50 години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?
Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Какво да направите, ако приятелят ви е достатъчно голям, но може да ви бъде баща? Приятели и роднини те гледат накриво, защото гаджето ти е по-близо...