Никога не почиствайте тези места с мокри кърпички

5062
Никога не почиствайте тези места с мокри кърпички
Снимка: мебели Виденов

Във всеки дом има поне по един пакет мокри кърпички за почистване на каквото ни падне или поне обикновено е така. Макар този вид кърпички да вършат работа за някои неща и действително да са полезни за бързо почистване, не бива да ги използвате за всичко.

Ето какво никога не трябва да почиствате с мокри кърпички:

Заместват ли мокрите кърпички миенето на ръцете?

Мокрите кърпички не могат да заместят миенето на ръцете и дезинфекцията, предупредиха пред бТВ от "Активни потребители". Много марки мо...

Играчките на детето – и плюшените, и пластмасовите. Мокрите кърпички съдържат различни антибиотични и антимикробни вещества, които обаче оказва негативно влияние върху здравето на детето. То със сигурност ще ги погълне, особено ако е малко и все още обича да дъвче всичко, което попада в ръцете му. Ето защо мокрите кърпички не са добра идея за почистване на детските играчки. По-добре да изперете плюшените играчки по стандартния начин – със сапун и топла вода, а пластмасовите да избършете с насъпунена гъба, а после и с чиста.

Меки тъкани – тук се има предвид килима, дивана, мокета, мебелите като цяло. Знаем, че е неприятно да видите петно на красивия си килим, но мокрите кърпички няма да помогнат колкото и светкавична да бъде реакцията ви. Те ще заличат петното за няколко минути. След като влагата от кърпичката изсъхне, то отново ще си бъде там.

Мебели и дърво – има специални препарати за мебели и дърво, които ще почистят желаните повърхности. Мокрите кърпички могат само да увредят мебелите ви, не и да ги почистят.

Работния плот в кухнята – може би смятате да месите тесто и искате да се уверите, че плотът е чист? Е, мократа кърпичка няма да го направи такъв. Ако става дума за повърхността, която ползвате да обработване на продуктите за готвене, тя не би се изчистила нито преди, нито след тях с мокри кърпички. Единствено може да направите това място по-благоприятно за поява на бактерии.

Мокри кърпички задръстват канализацията в Пазарджик

Остава нерешен проблемът с изхвърлянето на мокри кърпички в канализацията на Пазарджик, каза за Радио „Фокус“ – Пазар...

Всичко останало в кухнята – шкафчета, хладилник, маса и т.н. Мократа кърпичка пренася микробите от едно място на друго и не почиства добре повърхността, върху която я използвате. В никакъв случай не бършете повече места с една кърпичка, а най-добре – и нищо в кухнята.

Повърхности в банята – това е едно от местата с най-голяма предпоставка към развитие на микроби. Мокрите кърпички няма да ви помогнат тук. Почистването на банята се прави с поне няколко отделни препарати, всеки със своето предназначение, които имат специални елементи за дезинфектация в състава си. Препарат за плочки, мивка, душ кабина и други. Застраховайте се, почиствайки както банята, така и всяка стая у дома със съответните препарати за целта, не с мокри кърпички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно