Ниската интелигентност е предпоставка за нещастие

18978
Ниската интелигентност е предпоставка за нещастие

Хората с по-ниска интелигентност е по-вероятно да са нещастни, отколкото по-умните им колеги, показва британско изследване.

Проучването сред 6870 души установило, че ниската интелигентност често се свързва с по-ниски доходи и лошо психически здраве, което допринася за нещастието. Учените от Университетския колеж в Лондон призовават за повече помощ и подкрепа за хората с нисък коефициент на интелигентност.

За целите на проучването те анализирали данни от психиатрично изследване в Англия. Един от въпросите бил: "Вземайки предвид всички неща, как бихте казали, че се чувствате тези дни - много щастливи, сравнително щастливи или не много щастливи". Вербалният коефициент на интелигентност на участниците също бил оценен, предаде БГНЕС.

Най-големият процент от твърденията, че са "много щастливи" бил установен при хората с коефициент на интелигентност между 120 и 129, а 43% заявили, че са много щастливи. Но най-високият процент на хората, които твърдят, че "не са много щастливи" - 12%, е установен при участниците с коефициент на интелигентност между 70 и 79.

Изследователите установили, че ниската интелигентност е свързана с ниски доходи, влошено здраве и нужда от помощ в ежедневния живот като пазаруване или домашна работа, като всичко това допринасяло за нещастието.

Редактор: Калина Здравкова

В Хърватия уловиха най-отровната риба

Тази "лигава" риба с изпъкнали очи тежи едва 2,5 кг., но месото й е претъпкано с отровата "Тетродоксин", която е с близо 1250 пъти по-с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com