Няколко идеи за това как да разнообразим събиранията с приятели

9480
Няколко идеи за това как да разнообразим събиранията с приятели
Снимка: Pixabay

С течение на времето все по-често предпочитаме да се съберем с приятели у дома, за да прекараме време заедно. Плюсовете на това са много, като започнем от по-малките разходи за вечерта, минем през домашния уют и възможността да не се съобразяваме с непознати, да не ни пречат шумни компании и разбира се - да не страдаме от лоша кухня и некачествено обслужване. С нашите приятели гледаме поне два пъти седмично да се съберем заедно, за да се видим. С течение на времето този тип срещи стават леко еднообразни и се наложи да откриваме различни начини, за да ги разнообразим. Ако и вие обичате да се събирате с приятели у дома, но искате да вкарате повече динамика в тези срещи, ето някои идеи, които можем да ви предложим: 

Играйте настолни игри или друг тип забавни игри

Нищо не гарантира една интересна вечер като съперничеството между различните хора около масата. Може да са съревнования по двойки, може и всеки да бъде сам за себе си, но вечерите за настолни игри винаги са нещото, което носи много забавление и динамика. На пазара има буквално стотици различни предложения, от които да изберете. Някои са по-сложни и изискват много време, за да бъдат разучени, докато други са изключително опростени и целта е само една - забавление! Високите цени не са пречка за голяма компания, която може да раздели сумата за дадена настолна игра. Ако все пак нямате бюджет за такива неща, може да опитате с лесни игри като асоциации, предизвикателства, игра за познаване на филми и други. Достатъчно е просто да потърсите в интернет и ще се появят неограничени идеи. 

Организирайте си дегустация

Това е нещо изключително интересно, което можете да направите. Всяка компания има тематични любители на бира, вино, сирена, меса, десерти и още редица други неща. В мъжка компания за предпочитане е бирата и аз лично съм правил именно такава дегустация с приятели - различни видове бира, всяко тематично съчетано с различни мезета, които да са подходящи за нея. Трябва да внимавате, защото дегустацията определено може да се превърне в нещо повече, а никой не обича да е махмурлия на сутринта. 

Направете си готварско предизвикателство

Организирайте си нещата така, че за следващото ви събиране заедно, всяко домакинство или все човек да сготви нещо специфично, на което е майстор. Разбира се, тук е важно да съобразите порциите, както и това да не се дублират ястията. Един полезен съвет е да проверите дали някой от компанията няма алергии и някакъв тип хранителни разтройства, които биха развалили вечерта за него. От опит мога да кажа, че се получава една изключително шарена маса, всеки иска да опита възможно най-много места, а доброто настроение е повече от гарантирано. 

Гледайте стари снимки или видеа заедно

Това е подходящо за компании, които се познават поне от няколко години. Нищо не сплотява хората като носталгичните моменти по минали преживявания. Дали ще са снимки или видео от сватбата на някой от компанията, кадри от стара групова екскурзия в чужбина или просто забавни детски снимки, това са неща, които ще ви разсмеят от сърце и ще предизвикат умиление. Опитът ми сочи, че по време на такъв тип събирания се раждат идеи за нови приключения, които да осъществите заедно. 

Заглавна снимка: Pixabay

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Ядат ли се листата на червеното цвекло?
Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Както е добре известно, желязото е основен минерал за здравето на човешкия организъм. Неговата основна функция е да пренася кислород чрез...