Няколко начина да запазим цвета на боядисаната коса

13531
Няколко начина да запазим цвета на боядисаната коса
Снимка: iStock

Независимо дали сте боядисали косата си професионално, или го правите в домашни условия, искате цветът на косата ви да издържи възможно най-дълго. За съжаление има много неща, които могат да доведат до избледняване на цвета, включително измиване на косата по грешен начин или невъзможност да я поддържате овлажнена. Фактори на околната среда като топлина, слънце, басейн или морска вода също могат да причинят избледняване на цвета на косата ви. Въпреки това, като направите малки промени в рутината си за грижа за косата, можете да накарате цвета да издържи по-дълго.

За да запазите цвета на косата си възможно най-дълго, трябва да следвате тези прости, но изключително ефективни стъпки:

Основните грешки, които допускаме при поддържането на косата

Всички искаме красива и здрава коса, но често поради невежество, лоши навици, бързане или митове около грижата за косата я излагаме на ...

1. Изчакайте да си измиете косата. 

За да изглежда косата ви възможно най-добре боядисана, боята трябва да "влезе" в косата ви. Измиването на косата веднага след боядисването може да премахне част от боята, така че цветът на косата ви ще избледнее по-бързо. За най-добри резултати избягвайте да миете косата си поне 24 часа след боядисването. 

2. Мийте косата си по-рядко. 

Ежедневното миене на косата ви с шампоан не само ще лиши косата от нейните естествени масла, но и нейния цвят. Поддържайте цвета на косата си нов, като я миете на всеки два до три дни. 

3. Концентрирайте шампоана върху корените. Когато миете косата си, избягвайте да нанасяте шампоана върху цялата си коса. Вместо това, концентрайте продукта в корените, където косата е най-мазна.

ТОП 5 на най-добрите домашни маски за красива коса

Важно! Преди да използвате каквито и да било естествени съставки и техните смеси, си струва предварително да тествате за алергична реак...

4. Дълбоко подхранвайте косата си всяка седмица. 

За боядисана коса основният балсам не винаги е достатъчен. Използването на подходящ балсам за подхранване веднъж седмично след измиване с шампоан може да помогне за овлажняване на косата ви, така че да остане мека и сияйна. Освен това ще ви помогне да предотвратите избледняването на цвета на косата ви. 

Най-добре е да използвате балсам с дълбоко проникване върху боядисана коса. Той е формулиран, за да предотврати избледняването или грубостта на цвета на косата. Нанесете го внимателно от корените до върховете.

За да получите пълните предимства на дълбокото подхранване, оставете балсама да престои върху косата ви за поне 10 минути. Поставянето на шапка за душ върху косата ви, докато носите маската, може да помогне за генериране на топлина, така че балсамът да проникне по-ефективно в косата ви.

5. Използвайте горещи уреди за коса по-рядко. Може да ви хареса начина, по който изглежда косата ви, когато използвате маша или сешоар, но тези устройства могат да увредят боядисаната коса, като я изсушат повече от необходимото. Опитайте се да ограничите употребата им до веднъж или два пъти седмично, за да поддържате цвета на косата си освежен.

5 хитри начина за красива коса през зимата

Изтощена, лишена от енергия, с нацепени краища – така често изглежда косата ни през зимата. За съжаление липсата на витамини, сух...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com