Няколко трика за по-траен маникюр

2616
Няколко трика за по-траен маникюр
Снимка: iStock/Guliver

Показването на перфектни нокти за няколко дни е повече от сложна задача. Едно от решенията е да отидете в козметичен център, за да си направите перманентен или полуперманентен маникюр. Ако това решение не е това, което търсите, ние ви показваме пет прости трика, за да се насладите на дълготраен маникюр, без да се налага да напускате дома си. С тези доказани във времето хитринки бързо и лесно може да използвате собствения лак за нокти и да постигнете страхотни резултати дори с френски маникюр.

1. Почистете добре ноктите

Как да си направим гел лак у дома!

Научете как да си направите гел лак сами у дома, за да получите най-добрия резултат. Спестете време и пари! Но първо, нека да обясним ...

За да имате перфектни нокти, не е достатъчно просто да използвате добър лак. Трябва също да имаме добре поддържани нокти.

Преди да ги лакирате, е важно да ги почистите добре. Ако вече сте боядисали ноктите си, трябва да премахнем всички следи от емайл с лакочистител.

Ако няма стар лак върху тях, също трябва да ги почистите добре, за да се отстранят всякакви останали замърсявания. След това ги изпилете, измийте и подсушете ръцете си, преди да започнете с маникюра.

2. Хидратация

Това е основна стъпка, така че емайлът да прилепне добре към ноктите ни, да няма бучки по тях и да издържат по-дълго непокътнати. На пазара има овлажняващи продукти или етерични масла, които освен че придават мекота, ги укрепват.

Как да удължим живота на маникюра

Маникюрът е една от основите на женската красота. Нима има жена по света, която да се откаже от удоволствието да има перфектния маникюр...

След нанасяне на някой от тези овлажняващи продукти трябва да изчакаме няколко минути, за да изсъхне. Ако желаете, може да нанесете след хидратация и втвърдяващ продукт, за да предотвратим лесното им счупване.

3. Два слоя

Идеален вариант при боядисване на ноктите е да нанесете два слоя. По този начин не само ще издържат по-дълго, но и ще подчертаете цвета на емайла и ще ги направите да изглеждат по-красиви.

4. „Горно покритие“

Този продукт се превърна в много важна основа, когато става въпрос за показване на перфектни нокти. След като сме направили маникюра, ще нанесем слой „топ лак“. Този продукт ги прави да изглеждат като гел нокти, без да харчите цяло състояние. В допълнение, той предпазва нокътя от удари и драскотини, така че красотата на вашия маникюр ще продължи много по-дълго.

Погрижете се за ноктите си в домашни условия

Мнозина, независимо дали предпочитате акрилни нокти, шеллак или просто маникюр с гел – често пъти се доверяват на маникюристите и...

5. Бързосъхнещ лак за нокти

Най-добре е да изберете бързосъхнещи емайли. Те не само изсъхват моментално, но са много по-малко дебели и предотвратяват лесното напукване на ноктите. Можете да закупите лакове от този тип на всяка цена, тъй като те са широко разпространени както на пазара от висок клас, така и в продуктите с ниска цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com