Нова сексуална вълна в Харвард - садомазохизъм

54948
Нова сексуална вълна в Харвард - садомазохизъм

Трилогията "Петдесет нюанса сиво" май отприщи нова сексуална вълна по света.

Оказва се, че на хиляди километри далеч от образа на книжния плъх, който учи само за изпити, студенти от престижния американски университет Харвард, създадоха малко по-специален клуб. Садомазохистичен.

Групата, наречена "Мунк", се откроява от другите студентски клубове като този на математиците и вманиачените по комикси.

"Мунк" е събирателно в САЩ за "садомазохистични" групи, които съществуват на територията на цялата страна.

Този нов вид клуб на територията на най-престижния в САЩ университет обещава да атакува стереотипите в представите за садомазохизма чрез предлагане на "специфични знания за алтернативната сексуалност", пише в интернет страницата на студентите от Харвард, предаде БГНЕС.

За тази цел харвардският "Мунк" възнамерява да организира прожекции на филми и дискусии, както и да предостави "пространство, където възрастните студенти могат да срещнат своите партньори".

Но асоциацията заяви, че иска да остане просто място за срещи, а не да се превръща в място за разврат. Правилата на клуба забраняват "сексуални контакти от всякакъв вид" по време на официални събития на клуба.

Основателите на Мунк дадоха да се разбере, че е време тяхната страст, досега представяна в неблагоприятна светлина, да може да се покаже пред другите, също както и при "общностите, посветили се на въздържанието", пише АФП.

Садизмът, наречен на името на развратника Маркиз дьо Сад (1740-1814), описва получаването на удоволствие чрез жестокост или властване. Мазохизмът, другата страна на комбинацията, черпи своето вдъхновение от писанията на австриеца Леополд фон Захер-Мазох (1836-1895), еротичният му труд "Венера в кожи"се появява през 1870 г.

Садомазохизмът може да бъде термин от психологията и социологията, когато обозначава сексуални и социални практики, които изглеждат като садомазохистични, но без изричното и пълно съгласие на участващите страни.

 

Actualno.com

Флирт за повишение? Защо пък не

Феминистките сигурно няма да са доволни от резултатите от проучване, според които повече от половината жени си признават, че флиртуват ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com